Η CONMEBOL αρνητική στις αλλαγές της FIFA

Η ομοσπονδία της Νοτίου Αμερικής είναι αντίθετη με τις αλλαγές που πραγματοποίησε στο ποδόσφαιρο η FIFA, όπως ξεκαθάρισε και ο πρόεδρος, Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ.

Η απόφαση της FIFA να επιτρέψει προσωρινά έως και πέντε αλλαγές ανά αγώνα για να προστατεύσει τους αθλητές μετά τη μεγάλη αποχή, δεν είχε θετικές αντιδράσεις.

«Αυτή η αλλαγή μας προκάλεσε έκπληξη, δεν πραγματοποιήθηκε σε συνεννόηση με τη συνομοσπονδία μας», δήλωσε ο Αλεχάντρο Ντομίνκεζ, πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής (CONMEBOL) στο twitter.

Η FIFA ανακοίνωσε ότι στις ομάδες θα επιτρέπονται έως και πέντε αλλαγές ανά αγώνα, αντί των συνηθισμένων τριών, ως προσωρινό μέτρο.

Η αλλαγή των κανόνων θα επιτρέπεται σε όλα τα πρωταθλήματα που πρόκειται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ο Ντομίνγκεζ δήλωσε ότι η CONMEBOL θα καλέσει μια ομάδα εμπειρογνωμόνων μαζί για να αναλύσει την απόφαση «για να αποφασίσει εάν είναι βολικό να την υιοθετήσει σε διοργανώσεις της Νότιας Αμερικής», όπως το Copa Libertadores.

 

© Πηγή: to10.gr