Αναστολή δραστηριότητας μέχρι τις 10 Ιουνίου στην Σκωτία

Η αρχική απόφαση προέβλεπε για επανεκκίνηση της σεζόν – που είχε σταματήσει στις 13 Μαρτίου – στις 30 Απριλίου, ωστόσο ποδόσφαιρο δεν πρόκειται να παιχθεί για επιπλέον έξι εβδομάδες.

 

«Το μήνυμα είναι πολύ ξεκάθαρο», ανέφερε ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Σκωτίας, Ροντ Πέτρι. «Οι απαγορεύσεις που έχει θέσει η κυβέρνηση προκειμένου να σωθούν ζωές, πρέπει να ακολουθηθούν. Επομένως, δεν υπάρχει καμία προοπτική να επιστρέψουν οι ομάδες στις προπονήσεις, πολλών δε μάλλον να παιχθεί ποδόσφαιρο στα γήπεδα της Σκοτίας».

Το απόγευμα της Παρασκευής (10/4, 17:00 τοπική ώρα), οι 42 σύλλογοι που αγωνίζονται σε Premier League, Championship, League One και League Two θα ψηφίσουν για το αν τα τρία τελευταία πρωταθλήματα θα ολοκληρωθούν άμεσα. Για τη μεγάλη κατηγορία, την Premier League, αποφασίστηκε να δοθεί όσο το δυνατόν περισσότερος χρόνος γίνεται προκειμένου να ολοκληρωθεί στα γήπεδα.

Σε διαφορετική περίπτωση, αν η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία κρίνει πως δεν είναι δυνατό να διεξαχθούν παιχνίδια, η βαθμολογία θα διαμορφωθεί βάσει του μέσου όρου πόντων ανά αγώνα που έχουν οι ομάδες μέχρι στιγμής. Σε κάθε περίπτωση, καμία απόφαση δε θα παρθεί πριν τη σύσκεψη της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA, στις 23 Απριλίου.

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook