Η Γιουνάιτεντ δεν θα κάνει χρήση της κρατικής βοήθειας

Ο σάλος που δημιουργήθηκε από την απόφαση της Λίβερπουλ να κάνει χρήση της κρατικής βοήθειας για τους υπάλληλους της έχει «συνετίσει» τις υπόλοιπες μεγάλες ομάδες του αγγλικού πρωταθλήματος.

Αρχικά οι εργαζόμενοι θα είχαν τη δυνατότητα να λαμβάνουν το 80% του μισθού τους από το κράτος, ενώ οι πρωταθλητές Ευρώπης θα κάλυπταν το υπόλοιπο των αποδοχών τους.

Ξέσπασε σκάνδαλο κατά του Αμερικανού ιδιοκτήτη της ομάδας, Τζον Χένρι, και η Λίβερπουλ πήρε πίσω την απόφασή της να μην πληρώσει υπαλλήλους της δίνοντάς τους υποχρεωτική άδεια, εκμεταλλευόμενη τη σχετική ρύθμιση που πέρασε η κυβέρνηση λόγω του κορωνοϊού, ζητώντας παράλληλα «δημόσια συγγνώμη» για την αρχική της στάση.

Έτσι μετά τη Μάντσεστερ Σίτι και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε πως δεν θα κάνει χρήση της κρατικής βοήθειας, όπως έκανε γνωστό ο εκτελεστικός διευθυντής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Εντ Γούντγουορντ. Έτσι οι σχεδόν 900 εργαζόμενοι στους «κόκκινους διαβόλους» ενημερώθηκαν για το ότι η διοίκηση δεν θα κάνει χρήση των νέων μέτρων της κυβέρνησης και θα συνεχίσει να τους πληρώνει κανονικά μέχρι και την 1η Ιουνίου.

Στο μεταξύ η οικογένεια Γκλέιζερ, ιδιοκτήτες της διάσημης αγγλικής ομάδας, έχουν αποφασίσει να αποζημιώσουν τους κατόχους διαρκείας και θα βγάλουν από τα ταμεία περίπου έξι εκατ. λίρες για το σκοπό αυτό.

 

© Πηγή: to10.gr