Παίρνει διαστάσεις η κόντρα ιδιοκτητών – παικτών για τη μείωση 30%

Η κρίση από την πανδημία του κορωνοϊού φαίνεται πως θα φέρει και μία ακόμα μεγάλη κρίση στην Premier League, που αφορά τις σχέσεις των παικτών με τους ιδιοκτήτες των συλλόγων.

Κι αυτό διότι οι τελευταίοι πρότειναν μείωση 30% στους ποδοσφαιριστές προκειμένου απ’ αυτά τα χρήματα να πληρωθούν οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι, με τους παίκτες να αντιδρούν, να δέχονται πως πράγματι πρέπει να γίνει μείωση, αλλά να θέλουν να δώσουν τα χρήματα στην ενίσχυση για τη… μάχη εναντίον του κορωνοϊού και όχι να φορτωθούν έξοδα που θα έπρεπε να κάνουν τα κλαμπ.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα αγγλικά ΜΜΕ, οι 20 αρχηγοί των ομάδων έχουν δημιουργήσει μια δική τους διαδικτυακή ομάδα στην οποία συζητούν μεταύ τους και εμφανίζονται έξαλλοι με την πρόταση που τους έκαναν οι ιδιοκτήτες. Και είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κοινές δράσεις ώστε να μην είναι τα… θύματα.

Οι παίκτες ναι μεν δέχονται να έχουν σημαντικές μειώσεις, αρκεί αυτά τα λεφτά να διατεθούν σε ιδρύματα που μάχονται για την καταπολέμηση του κορωνοϊού ή σε φιλανθρωπίες. Και όχι για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, κάτι που σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι αρχηγοί των συλλόγων θα έπρεπε να το επιφορτιστούν τα κλαμπ.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές των αγγλικών ΜΜΕ αναφέρουν πως μερίδα των αρχηγών είναι διατεθειμένοι να φτιάξουν ένα ξεχωριστό φιλανθρωπικό ίδρυμα, στο οποίοι θα μπορούν να συμβάλουν όλοι οι ποδοσφαιριστές της Premier League. Και να δείξουν με αυτό τον τρόπο ότι παίρνουν αποστάσεις από τους ιδιοκτήτες των συλλόγων.

Οι συζητήσεις αναμένεται να συνεχιστούν σε ένα θέμα που αυτή τη στιγμή είναι νούμερο ένα σε επικαιρότητα στα μεγαλύτερα αθλητικά portals της Αγγλίας, αφού φέρνουν στην επιφάνεια μια κόντρα μεταξύ ιδιοκτητών και ποδοσφαιριστών που μόλις ξεκίνησε.

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook