Στραματσόνι: «Ο Μαλεζάνι υπερασπιζόταν τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού»

Στο ιταλικό «Centro Suono Sport» μίλησε ο Αντρέα Στραματσόνι, ο οποίος αναφέρθηκε στις δύσκολες ώρες που περνάει η ανθρωπότητα με την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά και στις μέρες του στον Παναθηναϊκό.

Επιπλέον, ο Στραματσόνι μίλησε για τον προηγούμενο Ιταλό προπονητή που πέρασε από τον Παναθηναϊκό, τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι.

«Καταλαβαίνω πως το ποδόσφαιρο είναι η τρίτη ή η τέταρτη μεγαλύτερη βιομηχανία στον πλανήτη. Σίγουρα όταν σταματά το ποδόσφαιρο, η ζημιά είναι μεγάλη. Παρ’ όλα αυτά, το να συνεχίζουν οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου να μιλούν για ποδόσφαιρο αφήνει πολύ κακή εντύπωση. Κανείς δεν νοιάζεται για το ποδόσφαιρο, μιλάμε για υγεία και κάθε μέρα πεθαίνουν 700-800 άνθρωποι. Εγώ σκέφτομαι την οικογένειά μου, το ποδόσφαιρο κάποια στιγμή θα επιστρέψει», ανέφερε ο Στραματσόνι για τον κορωνοϊό.

Μιλώντας για τον Παναθηναϊκό είπε ότι πλήρωσε την κακή οικονομική κατάσταση που είχε αρχίσει να διαμορφώνεται. «Ήταν μία εξαιρετική εμπειρία, ο Παναθηναϊκός είναι ένα από τα μεγαλύτερα brand στην Ευρώπη και οι οπαδοί του είναι αδερφοποιημένοι με εκείνους της Ρόμα. Σίγουρα η κοινωνία βρίσκεται σε μία δύσκολη οικονομική κατάσταση και εγώ αυτό το πλήρωσα στον αγωνιστικό χώρο. Παρ’ όλα αυτά, βγήκαμε δεύτεροι την μία χρονιά και την επόμενη προκριθήκαμε στο Γουρόπα Λιγκ, επιστρέφοντας στην Ευρώπη μετά από καιρό».

Ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε και στον Αλμπέτρο Μαλεζάνι, αφού ρωτήθηκε αν υπήρχαν συζητήσεις για εκείνον όσο ήταν στην Ελλάδα και είπε.

«Ναι υπήρχαν. Ο Μαλεζάνι ήταν προπονητής στον σύλλογο σε μία πολύ καλύτερη οικονομικά κατάσταση αλλά με έναν εξαιρετικά αμφισβητούμενο πρόεδρο. Έτσι, ουσιαστικά ήταν αυτός που αμυνόταν στην κόντρα των οπαδών με τον τότε πρόεδρο (Γιάννη Βαρδινογιάννη)».

 

© Πηγή: to10.gr