Μπάλα ξανά το καλοκαίρι

Η UEFA ήταν ξεκάθαρη και αποφάσισε ότι Απρίλιος και Μάιος είναι «χαμένοι» μήνες.

To θέμα είναι να κερδηθούν οι ημερομηνίες για να ολοκληρωθεί η σεζόν. Έτσι, ανάλογα με την πρόοδο στη μάχη για την καταπολέμηση του Covid-19 και την απόφαση των αντίστοιχων κυβερνήσεων για το θέμα αυτό, αναμένεται ότι οι ομάδες μπορούν να ξαναρχίσουν προπονήσεις, ώστε να είναι έτοιμες στα τέλη Μαϊου!

Θα εξεταστεί το ενδεχόμενο αν όλα κυλήσουν ομαλά και μπορεί να φιλοξενηθεί κανονικά κόσμος στο γήπεδο, να μεταφερθούν ακόμα περισσότερο τα εναπομείναντα παιχνίδια των δύο μεγάλων Ευρωπαϊκών διοργανώσεων αργότερα, μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

“Ανοικτό” παραμένει το τι θα γίνει με την… συρρίκνωση του προγράμματος της επόμενης σεζόν.

Οι ευρωπαϊκές λίγκες επεξεργάζονται πλάνο με πολλά ματς στη διάρκεια των Χριστουγέννων (στα πρότυπα της αγγλικής Boxing Day), κάτι το οποίο δεν βρήκε σύμφωνη ξανά την FIFPro. Βέβαια, όσο η πανδημία παραμένει εφιάλτης τόσο τα πλάνα θα αλλάζουν διαρκώς και διάφορες ομάδες εργασίας θα εξετάζουν τις όποιες αλλαγές χρειάζονται.  Αξίζει να σημειωθεί, πως οι λίγκες και οι σύλλογοι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι ακόμα και για σεζόν με πολύ λιγότερα παιχνίδια την επόμενη χρονιά. Αυτό είναι κάτι που θα εξεταστεί έπειτα από συνάντηση που θα έχουν: FIFA, UEFA, Ομοσπονδίες, FIFPro και ECA (ομοσπονδία συλλόγων).

Προβλήματα προκύπτουν από τη σκέψη για την παράταση της σεζόν μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Το πρώτο αφορά στα συμβόλαια των παικτών που λήγουν στις 30 Ιουνίου. Ετσι, η FIFA είναι αποφασισμένη να δεχθεί την παράταση τους για όσο διαρκέσει η σεζόν, αν και η Ενωση των παικτών (FIFPro) απαίτησε αυτό να συμβεί με όλους τους παίκτες των οποίων τα συμβόλαια ολοκληρώνονται τέλη Ιουνίου.