Γιατί ο Πούσκας έκρυβε ότι είχε γενέθλια την Πρωταπριλιά

Η Πρωταπριλιά έχει καθιερωθεί ως μέρα πλάκας, πειραγμάτων και καλοπροαίρετων ψεμμάτων.

Τόσο πολύ, ώστε μερικοί να αισθάνονται άβολα που έχουν τα γενέθλια τους την 1η Απριλίου. Ένας από αυτούς ήταν ο Φέρεντς Πούσκας, ο κορυφαίος Ούγγρος ποδοσφαιριστής και ο προπονητής ο οποίος οδήγησε τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο Γουέμπλεϊ, το 1971.

Η ιστοσελίδα Talksport.com έκανε αφιέρωμα στον Πούσκας με αφορμή τα γενέθλια του και εστίασε σε αυτή την ιδιαιτερότητα του. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Πούσκας είδε την αντιμετώπιση που είχε από τους υπόλοιπους ο συμπατριώτης του ποδοσφαιριστής, Ζόλταν Τσίμπορ, ο οποίος επίσης είχε γεννηθεί την Πρωταπριλιά και απέφευγε τις συζητήσεις για την ημερομηνία γεννήσεως του (1/4/1927).

Ο «καλπάζων συνταγματάρχης» για να προφυλάξει το μυστικό του, είχε κάψει όλα τα έγγραφα που ανέφεραν τα γενέθλια του. Το μόνο που διατήρησε – μιας και δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς λόγω του κομμουνιστικού καθεστώτος στην Ουγγαρία – ήταν το διαβατήριο του. Διαφορετικά, θα ήταν αδύνατον να ταξιδέψει στην Ευρώπη και να αγωνιστεί στις διοργανώσεις της UEFA.

Με την απόκρυψη των γενεθλίων του, ο Πούσκας γλύτωσε τα πειράγματα λόγω της Πρωταπριλιάς. Όμως, ήταν γραφτό του να την πατήσει αλλιώς, αφού όταν πήρε μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Αλφρέδο Ντι Στέφανο τον αποκαλούσε «Φάτσο», εξαιτίας των παραπανίσιων κιλών και του σουλουπιού του…

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook