Λίβερπουλ: Κι όμως… you walk alone (pics)

Το «τρένο» της Λίβερπουλ και του Γιούργκεν Κλοπ δεν κάνει στάσεις στο δρόμο προς την κατάκτηση της Premier League, απέχοντας μόλις τέσσερις «ανάσες» από το… όνειρο. Τα κόκκινα ρεκόρ, η «προφητεία» του Κλοπ και οι επιδόσεις που αγγίζουν την τελειότητα.

«Φτάσαμε κοντά στην τελειότητα, προκειμένου να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα της Premier League, αλλά ίσως χρειάζεται κάτι παραπάνω. Ίσως και αυτό να μην είναι αρκετό για να τους ξεπεράσουμε, αλλά θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε και άλλο». Τάδε έφη, ο Γιούργκεν Κλοπ στις 12 Μαΐου του 2019, λίγα λεπτά μετά την ένατη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα απέναντι στην Γουλβς, στο τελευταίο ματς της σεζόν 2018-2019. Νίκη η οποία όμως δεν ήταν αρκετή για να σημάνει την επιστροφή της Λίβερπουλ στην κορυφή έπειτα από 29 συναπτά χρόνια, καθώς η Μάντσεστερ Σίτι επικρατούσε 4-1 την Μπράιτον στο «Μπριτάνια» και σφράγιζε την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου τίτλου για τους «πολίτες».

Και η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει κάτι πιο σκληρό από το να χάσεις έναν τίτλο, συγκεντρώνοντας 97 πόντους. Η κατάκτηση του Champions League από τους «Reds», ένα μήνα αργότερα θα ήταν η κατάλληλη ώθηση, ο κινητήριος μοχλός, εκείνο που θα επέτρεπε στη ομάδα του Κλοπ να συνεχίσει να ονειρεύεται ότι θα καταφέρει να ξεπεράσει την τελειότητα. Αυτή που επικαλέστηκε ο ίδιος ο Γερμανός τεχνικός, μετά την απώλεια του πρωταθλήματος.

9,5 μήνες ή αλλιώς 289 μέρες μετά, η ομάδα του μεγάλου λιμανιού έχει ξεπεράσει την τελειότητα. Βρίσκεται στο +22 από την δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι 11 αγωνιστικές πριν το τέλος (εάν δεν αφαιρεθούν βαθμοί στην ομάδα του Γκουαρδιόλα λόγω του περιβόητου οικονομικού σκανδάλου), μετράει 26 νίκες και ΜΟΛΙΣ μία ισοπαλία σε 27 παιχνίδια και «καλπάζει» προς την επίτευξη του μεγάλου της πόθου. Της κατάκτησης του πρώτου της πρωταθλήματος έπειτα από 30 χρόνια… τη σεζόν 1989-1990.

Ένας δρόμος δύσβατος, ένας «γολγοθάς» για την μεγαλύτερη ομάδα στο νησί, με αμέτρητες επιτυχίες εντός αλλά και εκτός συνόρων. Σημασία όμως έχει και ο τρόπος. Η ομάδα του Κλοπ λοιπόν, έχει καταφέρει στο δυσκολότερο πρωτάθλημα της Ευρώπης να υποστεί μόλις μία απώλεια βαθμών, εκείνη από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» (1-1), την 9η αγωνιστική.

Από τις 20 Οκτωβρίου και εκείνο το απόγευμα στο «Θέατρο των Ονείρων», οι Reds μετράνε 18 συνεχόμενες νίκες, ισοφαρίζοντας την κορυφαία επίδοση στην ιστορία της Premier League, εκείνη των 18 διαδοχικών τριπόντων της «εξωγήινης» ομάδας της Μάντσεστερ Σίτι, τη σεζόν 2017-2018. Ένα σερί που ξεκίνησε για τους «πολίτες» τον Αύγουστο του 2017 και ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς. Σε περίπτωση μάλιστα που καταφέρει η ομάδα του «Μέρσεϊσάιντ» να ξεπεράσει το εμπόδιο της Γουότφορντ εκτός έδρας, για την 28η αγωνιστική της Premier League, θα καταρρίψει και αυτό το μυθικό επίτευγμα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Liverpool equal Manchester City’s Premier League record of 18 straight wins 🔴

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bleacher Report Football (@brfootball) στις

Τελικά μήπως είναι εξωγήινη και η ομάδα του Κλοπ; Αν συγκρίνει πάντως κανείς τη φετινή Λίβερπουλ με εκείνη των «Invicibles» του Βενγκέρ ή με την Γιουνάιτεντ του «τρεμπλ» της σεζόν 1998-1999, θα ανακαλύψει ότι οι Reds είναι ακόμα καλύτεροι! 79 βαθμούς είχαν συγκεντρώσει οι «Κόκκινοι Διάβολοι» εκείνης της σεζόν που σήκωσαν το πρωτάθλημα (όσους έχει αυτή τη στιγμή η Λίβερπουλ), ενώ 26 νίκες σημείωσε η μυθική Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ που κατέκτησε το αήττητο πρωτάθλημα, τη σεζόν 2003-2004 (όσες νίκες έχει κάνει ήδη η Λίβερπουλ 11 αγωνιστικές πριν το τέλος).

Το μυστικό της φετινής ομαδάρας του Κλοπ είναι η άρνηση της ήττας και ο μη συμβιβασμός με οτιδήποτε λιγότερο από τους τρεις βαθμούς. Η τελευταία νίκη εναντίον της Γουέστ Χαμ με σκορ 3-2 και παρά το γεγονός ότι «στράβωσε» αρκετά το ματς, επιβεβαιώνει το γεγονός αυτό. Οι Reds τελευταία φορά που ηττήθηκαν σε ματς της Premier League, ήταν στις 3 Ιανουαρίου του 2019, από την Μάντσεστερ Σίτι (2-1). 44 ματς χωρίς ήττα, 5 λιγότερα από τα 49 των «Ιnvicibles» της Άρσεναλ.

Όσο για το κάστρο της; Έχει ξεχάσει και εκεί τι σημαίνει ήττα η Λίβερπουλ, μιας και τελευταία φορά που έχασε στο «Άνφιλντ», ήταν στις 23 Απριλίου του 2017 από την Κρίσταλ Πάλας. 2 χρόνια και 10 μήνες πριν, ή αλλιώς 1.037 μέρες πριν.

Μπορούμε να απαριθμήσουμε δεκάδες ακόμα επιδόσεις τις οποίες μπορούν να καταρρίψουν οι «κόκκινοι», όπως το ρεκόρ των περισσότερων νικών (32 μετράει η Σίτι της σεζόν 2017-2018), ή των περισσότερων «διπλών» σε μια σεζόν (16 επίσης η Σίτι εκείνης της χρονιάς),  όμως εκείνο που έχει σημασία είναι ότι η Λίβερπουλ χρειάζεται ακόμα τέσσερις νίκες, για να «κλειδώσει» και μαθηματικά το 19o πρωτάθλημα της ιστορίας της.

«Είπα στην αρχή ότι θέλουμε να γράψουμε τις δικές μας ιστορίες, να δημιουργήσουμε τη δική μας ιστορία. Προφανώς, οι παίκτες το πήραν αυτό στα σοβαρά και όλα αυτά είναι όμορφα, αλλά δεν είναι πολύ σημαντικά αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο δημιουργός του «κόκκινου τρένου», Γιούργκεν Κλοπ, αδυνατώντας και ο ίδιος να συνειδητοποιήσει τι έχουν πετύχει τα παιδιά του.

Και έχει δίκιο, η Λίβερπουλ γράφει ιστορία, με το δικό της τρόπο, αλλά στο τέλος της φετινής σεζόν, ελάχιστοι θα μπορούν να αμφισβητήσουν ότι πρόκειται για την κορυφαία ομάδα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook