«Χέρι- Χέρι» στους 16 Λίβερπουλ και Νάπολι, την πρωτιά οι Reds

΄Με νίκες έκλεισαν τον όμιλο Λίβερπουλ και Νάπολι παίρνοντας παράλληλα και την πρόκριση στους “16” του θεσμού.

Η Λίβερπουλ, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο μέρος, πέρασε σαν…πρωταθλήτρια Ευρώπης από την έδρα της Red Bull Ζάλτσμπουργκ με σκορ 2-0 και προκρίθηκε ως πρώτη στους «16». Ως δεύτερη προκρίθηκε η Νάπολι, που νίκησε 4-0 την «αδύναμη» Γκενκ και πέρασε ως δεύτερη από τον πέμπτο όμιλο.

Ζάτσμπουργκ- Λίβερπουλ 0-2

Η Λίβερπουλ γνώριζε ότι σε περίπτωση ήττας στην Αυστρία, θα αποχαιρετούσε το Champions League και δεν θα υπερασπιζόταν το «στέμμα» της, αλλά οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ δεν άφησαν περιθώριο στην Ζάλτσμπουργκ να υλοποιήσει το όνειρό της…την πρόκριση στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία της. Σκόρερ των Reds οι Κεϊτά και Σαλάχ, μέσα σε 102 δευτερόλεπτα.

Σε ένα ματς με «δαιμονισμένο» ρυθμό και πολλές ευκαιρίες, οι δύο ομάδες είχαν τις στιγμές τους να προηγηθούν, αλλά λίγο η αστοχία, λίγο το άγχος, δεν επέτρεψαν σε κάποια από τις δύο ομάδες να σκοράρουν.

Σαλάχ και Αλεξάντερ Άρνολντ από μεριάς Λίβερπουλ και Χουάνγκ από μεριάς γηπεδούχων, σπατάλησαν σπουδαίες ευκαιρίες, με το ματς να είναι πάνω- κάτω.

ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ: Στάνκοβιτς, Ονγκουενέ, Μουεπού, Κρίστενσεν, Βέμπερ, Γιουνούζοβιτς (68’ Ντάκα), Ούλμερ, Σζομποσζλάι (89′ Ασιμερού), Μιναμίνο, Χάλαντ (76’ Οκουγκαβα), Χουάνγκ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Λόβρεν (53’ Γκόμες), Φαν Ντάικ, Άρνολντ, Ρόμπερτσον, Κεϊτά (87’ Οριγκί), Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον, Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο (75’ Μίλνερ).

Περισσότερα σε λίγο…

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook