Το Μουντιάλ συλλόγων από μια διαφορετική… ματιά

Λίγες ημέρες απέμειναν μόνο για την έναρξη του Μουντιάλ Συλλόγων, εκεί όπου οι επτά διεκδικήτριες από κάθε ήπειρο θα δώσουν τη δική τους μάχη για την κατάκτηση του τροπαίου.

Το παιχνίδι που ξεχωρίζει, πάντως, σε πρώτη φάση είναι εκείνο ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Φλαμένγκο, οι οποίες διασταυρώθηκαν στα ημιτελικά, με στόχο το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Από τη μια, οι «κόκκινοι» θέλουν να συνεχίσουν να κατακτούν τίτλους μετά το Champions League και το Ευρωπαϊκό Super Cup, με τους παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ τη δεδομένη χρονική περίοδο να μοιάζουν ασταμάτητη.

Στην αντίπερα όχθη, η νικήτρια του Copa Libertadores, Φαλμένγκο, είναι υπολογίσιμη δύναμη και δεν θα παραδώσουν εύκολα τα όπλα. Οι Βραζιλιάνοι έφτασαν στην κατάκτηση του Copa Libertadores επικρατώντας 2-1 της Ρίβερ Πλέιτ στη Λίμα, ενώ μια ημέρα μετά εξασφάλισαν τον τίτλο της πρωταθλήτριας Βραζιλίας. Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που μια ομάδα της Βραζιλίας κέρδισε τόσο το πρωτάθλημα όσο και το Libertadores το ίδιο έτος από τότε που το πέτυχε η Σάντος του Πελέ το 1963.

Με αφορμή τη μεταξύ τους συνάντηση αλλά και την έναρξη του Μουντιάλ συλλόγων, η FIFA δημοσίευσε μερικούς αξιοσημείωτους αριθμούς και στατιστικά για τις ομάδες που συμμετέχουν στη διοργάνωση:

160 -τα εκατοστά ύψους του Σεμπάστιαν Τζοβίνκο της Αλ Χιλάλ. Είναι ο πιο κοντός παίκτης από τις επτά ομάδες και κατά 35 εκατοστά πιο κοντός από τον αμυντικό της Λίβερπουλ Ζοέλ Μάτιπ.

133 -οι διεθνείς συμμετοχές για τον προπονητή της Αλ Σαντ, Τσάβι, σχεδόν πέντε φορές περισσότερες από τους υπόλοιπους έξι προπονητές (27). Ο Φέλιξ Ταγκάβα έχει 22 για την Ταϊτή, ο Αντόνιο Μοχάμεντ τέσσερις για την Αργεντινή και ο Μουινέ Χααμπανί μία για την Τυνησία, ενώ οι Ζόρζε Ζέσους, Γιούργκεν Κλόπ και Ράζβαν Λουτσέσκου δεν είχαν διεθνή συμμετοχή με Πορτογαλία, Γερμανία και Ρουμανία αντίστοιχα.

102 -τα χρόνια της εκπληκτικής διαφοράς… ηλικίας μεταξύ των ετών ίδρυσης Λίβερπουλ και Ιαγκέν. Η Λίβερπουλ είναι η πιο παλιά ομάδα στο Κατάρ (127 ετών), ακολουθούμενη από τις Φλαμέγνκο (108), Εσπεράνς (101), Μοντερέι (74), Αλ Χιλάλ (62), Αλ Σάντ (50) και Ιαγκέν (25).

65 -είναι η ηλικία που κάνει τον Ζόρζε Ζέσους της Φλαμένγκο, 13 χρόνια μεγαλύτερο από τον επόμενο προπονητή στο Μουντιάλ συλλόγων 2019, τον Γιούργκεν Κλοπ της Λίβερπουλ…

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook