Στη Σαουδική Αραβία έναντι 120 εκατ. ευρώ το Super Cup Ισπανίας

Σε μία πολύ σημαντική και ιστορική συμφωνία έφτασε η ισπανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Πιο συγκεκριμένα, με κάθε επισημότητα συμφωνήθηκε να γίνεται τα επόμενα τρία χρόνια το Σούπερ Καπ Ισπανίας στη Σαουδική Αραβία, έναντι 40 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Τόσα χρήματα θα παίρνει δηλαδή η ισπανική ομοσπονδία για κάθε χρόνο που θα γίνεται η διοργάνωση στην ασιατική χώρα.

Με λίγα λόγια, το κέρδος της RFEF θα ανέλθει συνολικά, τα τρία χρόνια δηλαδή, τα 120 εκατ. ευρώ. Το Σούπερ Καπ θα γίνει φέτος στη Σαουδική Αραβία το διάστημα 8-12 Ιανουαρίου 2020 με τη συμμετοχή των Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Βαλένθια και Ατλέτικο Μαδρίτης.

Εκτός από τον τόπο διεξαγωγής, ως γνωστόν έχει αλλάξει και το σύστημα διεξαγωγής με το Final Four να έχει κάνει την εμφάνισή του.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ο πολύ σημαντικός όρος που μπήκε ανάμεσα σε Ισπανία και Σαουδική Αραβία, για τη διεξαγωγή του Σούπερ Καπ στην ασιατική χώρα. Ο όρος που μπήκε είναι ξεκάθαρος: Η είσοδος θα επιτρέπεται σε όλους. Ακόμη και στις γυναίκες! Και αυτό για να καταπολεμηθούν οι τρομερές ανισότητες που υπήρχαν και υπάρχουν στη συγκεκριμένη χώρα.

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook