Ο Ριβάλντο μιλά για το απίστευτο ψαλιδάκι κόντρα στην Βαλένθια

Τον θαυμάσαμε στα ελληνικά γήπεδα, όπου ξεδίπλωσε το ταλέντο του σε κάθε ευκαιρία. Ήρθε στον Ολυμπιακό όντας Παγκόσμιος Πρωταθλητής (2002), αλλά και πρώην κάτοχος της Χρυσής Μπάλας (1999). Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην ΑΕΚ όπου και εκεί επέδειξε τις μαγικές του ικανότητες.

 

Ωστόσο και εκτός Ελλάδος μεγαλούργησε και δικαίως θεωρείται ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που πάτησαν ποτέ τα ευρωπαϊκά και λατινοαμερικάνικα γήπεδα.

Το 2001 αποτελεί μία χρονιά ορόσημο, καθώς ο «Ρίμπο» πήρε από το χέρι την Μπαρτσελόνα και την οδήγησε στο Champions League. Στο παιχνίδι με την Βαλένθια πέτυχε ένα τρομερό χατ τρικ,με highlight το ψαλιδάκι εκτός περιοχής στην ανατροπή των «Μπλαουγκράνα» επί των «νυχτερίδων».

Η «Independent»  έκανε  ένα αφιέρωμα στους 100 καλύτερους ποδοσφαιριστές των τελευταίων 20 χρόνων και στην 37η θέση συναντάμε τον 47χρονο πλέον Ριβάλντο, που εξηγεί με ποιόν τρόπο κατάφερε να κάνει το χατ – τρικ 18 χρόνια πριν, που έστειλε την Μπαρτσελόνα στο Champions League.

Ο Βραζιλιάνος σταρ θυμήθηκε την μυθική του εμφάνιση και εξήγησε στον κόσμο πως πέτυχε το καλύτερο γκολ της καριέρας του σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει στο παρελθόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ριβάλντο:

«Την στιγμή που ο Ντε Μπουρ σήκωσε την μπάλα, γνώριζα πως ήμουν σε καλή απόσταση από το τέρμα, οπότε μόλις ακούμπησα την μπάλα ήξερα πως θα είναι πολύ δύσκολο για να εξουδετερωθεί. Μόλις άγγιξα την μπάλα το ήξερα πως θα πάει στον στόχο. Δεν ήξερα εάν θα καταλήξει σε γκολ όμως πίστευα πως θα είναι πολύ δύσκολο για τον Κανιθάρες.

Δεν ήταν εύκολο καθώς βρισκόμουν εκτός περιοχής όμως ευχαριστώ τον Θεό  που το πέτυχα και ήταν μία τέλεια ενέργεια.

Έχουν περάσει 18 ολόκληρα χρόνια από τότε. Όμως είναι σαν χθες, όλοι μιλούν για αυτό και πολλοί με ρωτούν ακόμη.

Είναι μία μέρα που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Χρειαζόμασταν αυτήν την νίκη απέναντι στην Βαλένθια έτσι ώστε να προκριθούμε στο Champions League και αυτό το χατ – τρικ είναι ακόμη πιο σημαντικό για μένα που το πέτυχα σε ένα τέτοιο παιχνίδι.

Είχα και άλλα σπουδαία παιχνίδια, είχα σκοράρει και άλλα σημαντικά γκολ, όπως στο Παγκόσμιο Κύπελλο όμως τίποτα δεν συγκρίνεται με αυτό.

Έχω πετύχει και άλλα γκολ με ψαλιδάκι στην καριέρα μου, όπως με την Βαγιαδολίδ και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όμως αυτό ήταν το κάτι άλλο.

Ήταν πραγματικά τέλειο».

Δείτε τα τρία υπέροχα γκολ του «Ρίμπο» με αποκορύφωμα το ψαλιδάκι:

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook