Και στον τελικό θα γίνει του… Λονδίνου!

Καρδιοχτύπησε, αγχώθηκε, είδε το χάρο με τα μάτια της αλλά τελικά, η Τσέλσι προκρίθηκε στον τελικό του Europa League νικώντας στα πέναλτι την Άιντραχτ με 5-4 έπειτα από το 1-1 της κανονικής διάρκειας.

Eτσι, μετά και την πρόκριση της Άρσεναλ επί της Βαλένθια, ο λονδρέζικος τελικός είναι και τυπικά πραγματικότητα: στις 29 Μαΐου, οι δυο μεγάλες ομάδες του Λονδίνου θα κονταροχτυπηθούν στο Μπακού για τη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή, διασυλλογική διοργάνωση.

Η Τσέλσι μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και ξεκάθαρο στόχο να επιβεβαιώσει από πολύ νωρίς τον χαρακτηρισμό του φαβορί πετυχαίνοντας ένα γκολ. Οι «μπλε» είχαν ένα εξαιρετικά ενεργητικό πρώτο μισάωρο, όταν και πίεσαν ασφυκτικά την γερμανική ομάδα. Η υπεροχή μετουσιώθηκε σε γκολ στο 28′.

Ο Αζάρ εκμεταλλεύτηκε την κακή αμυντική λειτουργία της Άιντραχτ, πασάρε στον Λόφτους-Τσικ που μπήκλε στην περιοχή και με πλασέ στην απέναντι γωνία του Τραπ άνοιξε το σκορ. Παρά τις προσπάθειες της Άιντραχτ να αντιδράσει στο υπόλοιπο του ημιχρόνου, η Τσέλσι παρέμεινε κυρίαρχος μέχρι την ανάπαυλα. Στην επανάληψη ωστόσο, το παιχνίδι θα ήταν εντελώς διαφορετικό.

Η Άιντραχτ ισοφάρισε με το «καλημέρα» και συγκεκριμένα, μόλις στο 49′ όταν ο Γιόβιτς συνεργάστηκε ωραία με τον Γκατσίνοβιτς, βγήκε τετ-α-τετ με τον Κέπα και με πλασέ στην γωνία του, έκανε το 1-1. Με αποτέλεσμα παράτασης πλέον διαμορφωμένο, η Άιντραχτ έκανε μια εξαιρετική διαχείριση.

Οι φιλοξενούμενοι, κάνοντας ένα πολύ ώριμο και ψύχραιμο ματς, κράτησαν μακριά από τις μεγάλες ευκαιρίες την Τσέλσι, που αν και είχε το πάνω χέρι στην αναμέτρηση αδυνατούσε να παράξει κλασικές φάσεις. Το 1-1 έμεινε πολύ φυσιολογικά μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του 90λέπτου και οι δυο ομάδες πήγαν στην παράταση.

Στο πρώτο ημίχρονο της παράρασης, η Άιντραχτ έχασε δυο πολύ μεγάλες ευκαιριες να «παγώσει» το Στάνφορντ Μπριτζ. Στο 100′, έπειτα από μια εξαιρετική αντεπίθεση, ο Χάλερ έπιασε το πλασέ στην κίνηση για να διώξει σωτήρια πάνω στη γραμμή ο Νταβίντ Λουίς. Στον 105′, ήταν η σειρά του Ζαπακόστα να διώξει τη μπάλα πάνω στη γραμμή έπειτα από κεφαλιά του Χάλερ.

Στο 110′, ο Έμερσον μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ όμως ο Τραπ έδιωξε και αυτή υπήρξε η τελευταία φάση της παράτασης. Το 1-1 έμεινε και η αναμέτρηση οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Στα πέναλτι, ο Αθπιλικουέτα έχασε ένα πέναλτι από πλευράς Τσέλσι αλλά η Άιντραχτ έχασε δυο με τους Χίντερεγκερ και Πασιένσια να ηττώνται από τον Κέπα. Ο Αζάρ ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι και η Τσέλσι προκρίθηκε στον τελικό του Europa League.

Sdna.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook