Στον τελικό η Άρσεναλ – έτοιμος να γράψει ιστορία ο Παπασταθόπουλος!

UEFA Europa League ή μήπως Unai Emery League; Ο Ισπανός τεχνικός μετά τις τρεις κατακτήσεις του τροπαίου με τη Σεβίλλη οδηγεί την Άρσεναλ στον τελικό της διοργάνωσης κάνοντας παρέλαση στη Βαλένθια (2-4).

Αυτός ο θεσμός φέρει την υπογραφή του. Ο Ουνάι Έμερι που οδήγησε τη Σεβίλλη στην κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ τρεις φορές, ήρθε η ώρα να διεκδικήσει το τρόπαιο και όντας προπονητής της Άρσεναλ. Οι Λονδρέζοι όχι απλά υπερασπίστηκαν το υπέρ τους 3-1 από το πρώτο ματς κόντρα στη Βαλένθια, αλλά ήταν επιβλητικοί και στην Ισπανία όπου και επικράτησαν με σκορ 4-2 σφραγίζοντας έτσι το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Μπακού.

Η Βαλένθια μπήκε αποφασισμένη στο ματς προκειμένου να πετύχει ένα γρήγορο γκολ που θα την έβαζε και πάλι στο κόλπο της πρόκρισης και τα κατάφερε. Μόλις στο 11’ Μορένο και Γκουέντες συνεργάστηκαν υποδειγματικά με τον τελευταίο να γυρίζει στον Γκαμέιρο που με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Παρ’ όλα αυτά, η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε πολύ αφού έξι λεπτά αργότερα, στην πρώτη της ουσιαστικά καλή στιγμή στο ματς, η Άρσεναλ κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια. Ήταν μία κεφαλιά πάσα του Λακαζέτ για τον Ομπαμεγιάνγκ που κατέβασε και τελείωσε υπέροχα τη φάση λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή του Νέτο.

Τα δύο γρήγορα γκολ φάνηκε να «ταρακούνησαν» τις δύο ομάδες που ήταν σαφώς πιο προσεκτικές από εκείνο το σημείο και έπειτα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πέσει πολύ ο ρυθμός της αναμέτρησης μετά το 20’ και ουσιαστικά να φτάσουμε στο 39’ για να δούμε την επόμενη μεγάλη ευκαιρία. Αυτή ήταν για τους φιλοξενούμενους όταν ο Λακαζέτ μετά από ωραία πάσα του Ομπαμεγιάνγκ βρέθηκε σε πολύ καλή θέση όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα άουτ.

Η κλάση των Ομπαμεγιάνκ και Λακαζέτ καθάρισε την πρόκριση

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, μίλησε η κλάση του Αλεξάντερ Λακαζέτ. Στο 50’ ο Γάλλος με μία υπέροχη κίνηση έκανε ό,τι ήθελε τον προσωπικό του αντίπαλο, Πιτσίνι και χωρίς να βλέπει την εστία σημάδεψε τη γωνία του Νέτο για να δώσει προβάδισμα στους Λονδρέζους. Η Βαλένθια βρήκε άμεση απάντηση και πάλι με σκόρερ τον Γκαμέιρο στο 58’ όμως ούτε αυτό ήταν αρκετό.

Και αυτό γιατί πολύ απλά η ποιότητα των Ομπαμεγιάνγκ και Λακαζέτ ήταν αυτή που έμελλε να κρίνει την τύχη αυτού του ζευγαριού. Ο πρώην επιθετικός της Ντόρτμουντ στο 69’ έδωσε και πάλι προβάδισμα στην Άρσεναλ, ενώ στο 89’ έφτασε και στο χατ τρικ γράφοντας το τελικό 4-2 με ένα πολύ όμορφο τέρμα. Έτσι, οι κανονιέρηδες ετοιμάζουν τις αποσκευές τους για το Αζερμπαϊτζάν, καθώς επιστρέφουν σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά με το 2006 και το μεγάλο ραντεβού του Τσάμπιονς Λιγκ στο Παρίσι όταν όμως τότε ηττήθηκαν από την Μπαρτσελόνα.

Sdna.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook