Διεκδικεί το Μουντιάλ του 2030 η Ελλάδα!

«Θα συζητήσουμε το ενδεχόμενο να διεκδικήσουμε από κοινού οι τέσσερις χώρες μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση, σε βάθος 10ετίας» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της τετραμερούς συνόδου στη Βάρνα της Βουλγαρίας.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του στη τετραμερή σύνοδο Ελλάδας-Βουλγαρίας-Σερβίας-Ρουμανίας, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην κατάσταση στην οποία βρίσκονταν τα Βαλκάνια 4 χρόνια πριν, για να τονίσει πόσο έχει αλλάξει η κατάσταση σήμερα.

Η Συμφωνία των Πρεσπών σηματοδοτεί την επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος, δίνοντας μια νέα προοπτική για ολόκληρη την περιοχή μας, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Θα συζητήσουμε το ενδεχόμενο να διεκδικήσουμε από κοινού οι 4 χώρες μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση, σε βάθος 10ετίας» σημείωσε επίσης ο πρωθυπουργός, με τον Μπ. Μπορίσοφ να διευκρινίζει ότι πρόκειται για το Μουντιάλ.

Για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 υπάρχει ήδη η κοινή υποψηφιότητα Αργεντινής, Παραγουάης και Ουρουγουάης, ενώ η ομοσπονδία της Ιρλανδίας, γνωστοποίησε πως θα σταθεί στο πλευρό των Αγγλίας, Σκωτίας, Ουαλίας και Β.Ιρλανδίας, προκειμένου να εξεταστεί η πιθανότητα κοινής υποψηφιότητας για το ίδιο Μουντιάλ. Επιπλέον σκέψεις κάνουν για κοινή πρόταση Αλγερία, Τυνησία και Μαρόκο.

Πηγή: Sdna.gr