Ο Σάντος μίλησε για το προσφυγικό ζήτημα

Και στάθηκε σημασία που έχει η ενσωμάτωση στην κοινωνία αυτών των ανθρώπων,

Το ζήτημα της προσφυγικής κρίσης απασχολεί όλες τις χώρες, αφού, μέχρι στιγμής, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει, κυρίως από μη κυβερνητικές οργανώσεις, δεν έχει βρεθεί μία ικανή λύση.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλές και σπουδαίες αθλητικές προσωπικότητες, οι οποίες συμμετέχουν σε εκστρατείες υποστήριξης των μεταναστών, δείχνοντας πως δεν μένουν αμέτοχοι σ’ αυτό το σοβαρό θέμα. Μεταξύ αυτών, κι ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος έδωσε το παρών σ’ ένα συνέδριο για το εν λόγω ζήτημα και υποστήριξε πως το ποδόσφαιρο έχει δείξει το δρόμο, καθώς στις ομάδες συνυπάρχουν άνθρωποι απ’ όλες τις θρησκείες.

“Μία ομάδα έχει καθολικούς, μουσουλμάνους, γενικότερα ανθρώπους απ’ όλες τις θρησκείες, οι οποίοι ζουν μαζί, σέβονται ο ένας τον άλλον και λειτουργούν ως ομάδα”, υποστήριξε αρχικά, ενώ αποκάλυψε πως κατάφερε να ενσωματωθεί στον ελληνικό τρόπο ζωής:

“Άρχισα να ενσωματώνομαι μέσω της συμμετοχής μου στις Ευχαριστίες, σε μία μεγάλη ορθόδοξη χώρα. Οι καλύτεροι φίλοι μου είναι δύο ορθόδοξοι μοναχοί. Όταν επέστρεψα στην Ελλάδα το 2004 συνειδητοποίησα πως έκανα ένα μεγάλο λάθος. Δεν έπρεπε να συγκρίνω την Ελλάδα με την Πορτογαλία. Έπρεπε να προσπαθήσω να γίνω Έλληνας”.

Τέλος, έστειλε ένα μήνυμα σε όλους: 

“Πρέπει να ανοίξουμε τα χέρια μας και να δεχθούμε τους ανθρώπους, αλλά κι οι ίδιοι πρέπει να καταλάβουν πως αυτά τα χέρια πρέπει να αγκαλιαστούν”.