1 δις τα κέρδη η FIFA!

Το 1,2 δισ. δολάρια «άγγιξαν» τα έσοδα της FIFA από το Παγκόσμιο Κύπελλο του περασμένου καλοκαιριού στη Ν. Αφρική.

Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρός της, Σεπ Μπλάτερ, ο οποίος τόνισε σε δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια της 33ης συνέλευσης των αφρικανικών ομοσπονδιών στο Χαρτούμ του Σουδάν, ότι αυτό το Μουντιάλ ήταν επιτυχία για τη Νότια Αφρική και πως από εδώ και στο εξής θα πρέπει να βλέπουμε τη χώρα με άλλο μάτι.

«Υπήρξαν καλά νέα από το 2010, καθώς η FIFA έχει εισπράξει 1,2 δισ. δολάρια από το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Νότιο Αφρική, σε σύγκριση με τα 600 εκατ. δολάρια που είχαν εισπραχθεί από το Μουντιάλ της Γερμανίας το 2006», είπε αρχικά ο Μπλάτερ.   Εν συνεχεία, τόνισε: «Η ομοσπονδία και οι ενώσεις θα βραβευθούν από αυτό το απρόσμενο γεγονός, το οποίο πρόκειται για νίκη της Αφρικής. Αυτή η οικονομική επιτυχία ίσως να μην είναι το σημαντικότερο. Το Παγκόσμιο Κύπελλο ανέκτησε την χαμένη αίγλη του σε όλες της ηπείρους, όπου μερικές φορές αμφισβητήθηκε ή διασύρθηκε.

Όλοι είναι χαρούμενοι γι’ αυτή τη σπουδαία επιτυχία και το μήνυμα που στάλθηκε από την Αφρική σε όλο τον κόσμο. Είναι νίκη για τη Νότια Αφρική, είναι νίκη για την Αφρική. Στο εξής θα πρέπει να βλέπουμε την Αφρική με άλλο μάτι».