Αφαίρεση 24 βαθμών στην Κλουζ!

Τα προβλήματα των πρωταθλητών Ρουμανίας συνεχίζονται για ακόμα έναν χρόνο. Η Κλουζ που μετράει τρία πρωταθλήματα από το 2008 καταποντίστηκε από την ποινή αφαίρεσης 24 πόντων λόγω οφειλών.

Ο σύλλογος που τη σεζόν 2012-2013 βρέθηκε στους ομίλους του Champions League και τερμάτισε στην 3η θέση με 10 πόντους (έχασε την πρόκριση στην ισοβαθμία με τη Γαλατάσαραϊ) είχε άνοιγμα 20.500.000 ευρώ που αδυνατούσε να καλύψει, με συνέπεια να τιμωρηθεί και από τη 2η θέση να υποχωρήσει στην τελευταία του βαθμολογικού πίνακα.
Αν και η διοίκηση της ομάδας σκέφτεται την πιθανότητα προσφυγής στο CAS, οι πιθανότητες δικαίωσης είναι ελάχιστες και είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσει τον δρόμο διάλυσης που ακολούθησαν κι άλλες ομάδες στο παρελθόν.
Η πρωταθλήτρια Ρουμανίας 2009 Ουνιρέα Ουρτζιτσένι δεν υφίσταται πλέον, η πρωταθλήτρια Ρουμανίας 2011 Οτσελούλ Γκαλάτσι αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ενώ και η Στεάουα Βουκουρεστίου έχασε διαμάχη με τον στρατό της χώρας για το σήμα, τα χρώματα και όλα τα διακριτικά του συλλόγου.