Ρεχάγκελ: 50-50 η παραμονή

Σε τρεις εβδομάδες θα απαντήσει ο Οτο Ρεχάγκελ στην πρόταση της ΕΠΟ να ανανεώσει το συμβόλαιό του.

Παράλληλα, ο γερμανός προπονητής δεν έδωσε κανένα στοιχείο ως προς την τελική του απόφαση, καθώς τόνισε ότι οι πιθανότητες παραμονής του αυτή τη στιμγή βρίσκονται στο “50-50”.

“Σε τρεις εβδομάδες θα δώσω την απάντησή μου στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία”, είπε ο Ρεχάγκελ. “Αν έπρεπε να πω τώρα, αν θα έμενα ή όχι, οι πιθανότητες θα ήταν 50-50”.

Οι δηλώσεις αυτές του 69χρονου τεχνικού έγιναν στο περιθώριο της ενημέρωσης των 16 Ομοσπονδιών που θα συμμετάσχουν στην τελική φάση του Euro 2008 από τους διοργανωτές, για θέματα που αφορούν την οργάνωση, τον Τύπο κλπ.

Αναφορικά με το γήπεδο που θα γίνει ο τελικός της διοργάνωσης, το Ερνστ Χάπελ της Βιέννης, ο Ρεχάγκελ σημείωσε: “Γνωρίζω όλα τα γήπεδα της Ευρώπης και φυσικά και το Ερνστ Χάπελ. Εχουμε τρία δύσκολα παιχνίδια να δώσουμε στο Σάλτσμπουργκ. Ασφαλώς και θέλουμε να δώσουμε το παρών στο γήπεδο αυτό που θα γίνει ο τελικός, αλλά δεν πρέπει να βιαζόμαστε. Ξέρω ότι όλος ο κόσμος το θέλει, εμείς όμως οφείλουμε να είμαστε συγκρατημένοι”.

Ο πρόεδρο της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης, ο οποίος τόνισε για το θέμα με τον Ρεχάγκελ: “Θα πρέπει να περιμένουμε λίγες μέρες ακόμα. Η απάντησή του με κάνει να αισιοδοξώ πως θα πει το ναι. Ολη η Ελλάδα περιμένει την απάντησή του”.

Στη συνέχεια, ο Γκαγκάτσης μίλησε και αυτός με τη σειρά του για το γήπεδο που θα φιλοξενηθεί ο τελικός: “Βλέποντας το Ερνστ Χάπελ, ονειρεύομαι φυσικά να φτάσουμε εδώ και να δώσουμε το παρών στις 29 Ιουνίου στον τελικό της διοργάνωσης. Είναι πάρα πολύ δύσκολο αλλά από την άλλη έχουμε κάθε δικαίωμα να κάνουμε όνειρα.

“Τα όνειρα δεν απαγορεύονται. Ονειρα μπορούν να κάνουν και οι 16 φιναλίστ. Είμαστε ευτυχισμένοι που είμαστε εδώ και που κάναμε τους έλληνες υπερήφανους. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Πρώτα βέβαια θα πρέπει να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στο Σάλτσμπουργκ”.