“Στο μηδέν” Ελλάδα και Κόσοβο

Η Ελλάδα δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στο Κόσοβο, χάνοντας πολλές ευκαιρίες, μεταξύ των οποίων και ένα πέναλτι του Μπακασέτα.

“Τσίμπησε” βαθμό το Κόσοβο στο ΟΑΚΑ, με την Ελλάδα να μην καταφέρνει να εκμεταλλευτεί τις στιγμές που είχε και να μένει “στο μηδέν”. Δεν υπήρξε δηλαδή δεύτερη νίκη της Ελλάδας επί του Κοσόβου μετά το “διπλό” στην Πριστίνα με 2-1. Το παιχνίδι έγινε στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του Nations League.

Η Εθνική Ελλάδος μπήκε αρκετά δυνατά στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας την υπεροχή και χάνοντας αρκετές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Η μεγαλύτερη εξ αυτών, το χαμένο πέναλτι του Μπακασέτα. Ο παίκτης της Αλάνιασπορ ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι που κέρδισε ο Λημνιός, με τον Μούριτς να του λέει “όχι” στο 19′.

Στο δεύτερο ημίχρονο το Κόσοβο ανέβηκε σε απόδοση, χάνοντας επίσης κάποιες ευκαιρίες, με την Ελλάδα να συνεχίζει να έχει το “πάνω χέρι”.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους Κοσοβάρους ήρθε στο 53ο λεπτό, όταν και μετά από φάση διαρκείας και την πρώτη απόκρουση του Τζαβέλλα σε προσπάθεια των αντιπάλων, ο Πακαράντα βρέθηκε μία “ανάσα” από το 0-1, καθώς είδε το σουτ του να αποκρούεται πάνω στη γραμμή από τον Παντελή Χατζηδιάκο.

Ο Φαντ Σ’χιπ προσπάθησε να “ανακατέψει την τράπουλα” στο 73ο λεπτό, βάζοντας τους Πέλκα – Φορτούνη στον αγωνιστικό χώρο στις θέσεις των Λημνιού και Μπακασέτα αντίστοιχα, όμως στα εναπομέιναντα λεπτά δεν κατάφεραν να αλλάξουν κάτι, με τον πίνακα του σκορ στο ΟΑΚΑ να γράφει 0-0 και την Εθνική να υποχωρεί στη δεύτερη θέση πίσω από τη Σλοβενία.

Η Σλοβενία επικράτησε εκτός έδρας της Μολδαβίας με 4-0 και είναι πλέον δύο βαθμούς μακριά από την Ελλάδα, με δύο παιχνίδια να μένουν για το “φινάλε”.

Ελλάδα-Κόσοβο 0-0

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος (85′ Λαμπρόπουλος), Σβάρνας, Τζαβέλλας, Γιαννούλης, Κουρμπέλης, Ζέκα (62′ Μπουχαλάκης), Λημνιός (73′ Πέλκας), Μπακασέτας (73′ Φορτούνης), Μάνταλος (62′ Φούντας), Παυλίδης.

Κόσοβο: Μούριτς, Χαντεργκιονάι, Αλίτι, Λοσάι (32′ λ.τ. Ροσάνι), Καστράτι, Σελίνα (63′ Χασάνι), Βοϊοβόντα, Κολόλι (81′ Ρασάνι), Πακαράντα, Ντρέσεβιτς

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook