Η νίκη προσέφερε ανακούφιση, η απόδοση προβληματισμό…

Μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος και μπροστά στη νίκη τι μπορεί να είναι μια ακόμα μέτρια εμφάνιση. Διότι από τη στιγμή που παίρνεις τη νίκη ποιος θα καθίσει να ασχοληθεί με την μπάλα που έπαιξε η Εθνική.

 Αλλωστε οι παίκτες εξακολουθούν να προέρχονται από μεγάλη αποχή και ελάχιστη προετοιμασία. Η Εθνική Ομάδα νίκησε την αντίστοιχη του Κοσόβου και μπήκε μπροστά στην βαθμολογία μαζί με την Σλοβενία.

Η πρώτη θέση κατά πάσα πιθανότητα θα παιχτεί στην έδρα μας στο μεταξύ μας παιχνίδι.

Μέχρι τότε θα έχει βελτιωθεί η Εθνική και θα παρουσιάσει κάτι αξιόλογο. Κάτι που να δίνει ελπίδες ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα ξεπεράσει την κρίση που το ταλανίζει τα τελευταία χρόνια και θα ανακάμψει. Αυτό που είδαμε το βράδυ της Κυριακής στην Πρίστινα δεν αντιστοιχεί σε κάτι που να μοιάζει με καλό ποδόσφαιρο. Η Ομάδα δεν μπορούσε ένα κατεβάσει την μπάλα από την μια περιοχή στην άλλη. Ηταν ασύνδετη και ανοργάνωτη. Η άμυνά της ευάλωτη στις επιθέσεις των Κοσοβάρων και η επίθεσή της εντελώς αναιμική.

Μην ξεγελούν τα δυο γκολ. Το πρώτο προήλθε από εξαιρετικό (τον μόνο) συνδυασμό Φορτούνη, Λημνιού, Κουλούρη και είχε εκτελεστή τον καλύτερο της Εθνικής στο ματς αυτό. Το δεύτερο ήταν ένα τυφλό γέμισα που η τεχνική του Σιόβα του επέτρεψε να το μετατρέψει σε άψογο κοντρόλ και εύστοχο πλασάρισμα. Ένα ακόμα μπάσιμο του Λημνιού κι αυτή ήταν όλη κι όλη η επιθετική παρουσία των διεθνών μας κόντρα σε μια κάτω του μετρίου ομάδα που είναι ζήτημα τρεις -τέσσερις παίκτες της να μπορούν να σταθούν στο ελληνικό πρωτάθλημα σε ομάδες με κάποιες αξιώσεις.

Στο ματς με την Σλοβενία κατέβαινε η μπάλα αλλά δεν μπορούσαμε να την βάλουμε στην περιοχή των αντιπάλων. Στο ματς με το Κόσοβο δεν κατέβαινε με τίποτα μα με τίποτα. Οι λάθος πάσες έδιναν κι έπαιρναν σε βαθμό εκνευριστικό. Σε πετυχημένες προσωπικές ενέργειες πήγε μόνο ο Λημνιός. Ο Φορτούνης παριστάνοντας τον κάτι σαν αριστερό εξτρέμ δεν ευτύχησε κι ο Μπακάκης με τον Γιαννούλη όσες φορές ανέβηκαν δεν κατάφεραν να σημαδέψουν συμπαίκτη τους.

Η νίκη πρόσφερε ανακούφιση αλλά η απόδοση προβληματισμό. Για όλους εμάς που βλέπαμε το παιχνίδι. Για τον Φαντ Σιπ που εκπέμπει σε άλλο μήκος κύματος δεν είμαι σίγουρος. Ισως, θεωρεί ότι από το ματς ήταν ζητούμενο μόνο η νίκη και μέχρι το επόμενο παιχνίδι έχει καιρό να διορθώσει την κατάσταση. Αν θεωρεί πως υπάρχει θέμα διόρθωσης.

Στον βαθμό που δεν το θεωρεί και τα αφήσει όλα ως έχουν πολύ φοβάμαι ότι στον πρώτο αντίπαλο της προκοπής που θα βρούμε μπροστά μας θα σκοντάψουμε και θα επανέλθουν τα πράγματα εκεί που τα αφήσαμε με τον Αναστασιάδη. Καλύτερα όμως να κάνουμε τέτοιες σκέψεις μετά από νίκη παρά μετά από ήττα…

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook