Μπακάκης: «Να δείξουμε ότι δεν ήταν τυχαίες οι δύο εμφανίσεις του Οκτώβρη»

Η Εθνική αντιμετωπίζει την Αρμενία για την ένατη αγωνιστική του δέκατου ομίλου των προκριματικών του Euro 2020. Ο Μιχάλης Μπακάκης, στη συνέντευξη Τύπου, μίλησε για τα ματς του Οκτωβρίου, τον Τζον Φαν’τ Σιπ, αλλά και το πρώτο ματς με την Αρμενία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μπακάκης:

Για το αν πήραν μαθήματα από το πρώτο ματς: «Σίγουρα έχουμε μελετήσει το πρώτο ματς. Είμαστε προετοιμασμένοι και θέλουμε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι. Εφόσον βγάλουμε το δικό μας κομμάτι ως Εθνική Ελλάδος θα πάρουμε το αποτέλεσμα».

Για την απουσία των έμπειρων παικτών: «Είναι απόφαση του προπονητή το ποιους θα καλέσει. Είδατε ότι στα πρώτα ματς είχαμε καλές παρουσίες παρά τις απουσίες. Στόχος είναι όσοι είμαστε εδώ να δώσουμε το καλύτερο δυνατό για το αποτέλεσμα».

Για το νέο προπονητή: «Ο νέος προπονητής έχει περάσει κάποιους κανόνες και ένα πλάνο που προσπαθούμε όλοι να τηρούμε κατά γράμμα. Όλα τα παιδιά είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε αυτό για να έρθουν καλές εμφανίσεις και νίκες».

Για το στοιχείο που έδωσαν στην Εθνική τα ματς του Οκτώβρη: «Όπως είδατε και εσείς, τα παιδιά δίνουν το 100%. Δουλεύει ο ένας για τον άλλον. Δεν κοιτάμε τον εαυτό μας, αλλά την ομάδα. Είχαμε μία πολύ καλή εμφάνιση με την Ιταλία και μία νίκη με τη Βοσνία. Όλα τα παιδιά είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Για το αν μπορεί από εδώ να αρχίσει η πορεία για το Μουντιάλ: «Με τα ματς που κάναμε τον Οκτώβρη δείξαμε ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Θέλουμε να συνεχίσουμε, βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε το καλύτερο έτσι ώστε όταν θα χρειαστεί να πάρουμε τους βαθμούς».

Για το πως θα μάθει η Εθνική να νικάει: «Πρέπει να φτιάξουμε μέταλλο νικητή. Να δείξουμε ότι δεν ήταν τυχαίες οι δύο εμφανίσεις του Οκτώβρη. Είμαι σίγουρος ότι αυτό θα φανεί».

Για το τι άρεσε περισσότερο στους παίκτες στα ματς του Οκτώβρη: «Μου άρεσε ότι όλα τα παιδιά έδωσαν τα πάντα για την ομάδα. Ο ένας έτρεχε για τη λάθος πάσα του άλλου. Μέσα από αυτό έρχονται και τα αποτελέσματα».

 

© Πηγή: to10.gr