Mε στόχο να φύγει αήττητη από τη Ζένιτσα

Η Εθνική Ομάδα της Ελλάδας θα επιδιώξει το θετικό αποτέλεσμα στο σημερινό ματς με την Βοσνία (21.45) για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020.

Από τους βασικούς αντιπάλους της στη «μάχη» για την πρόκριση είναι η Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Φαβορί στον όμιλο είναι η Ιταλία, ενώ συμμετέχουν ακόμα η Φινλανδία, η Αρμενία και το Λιχτενστάιν. Στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θα προκριθούν οι 2 πρώτες ομάδες κάθε ομίλου.

Η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, μετά τη νίκη με 2-1 επί της Αρμενίας, θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί ξανά την έδρα της. Η Εθνική Ομάδα θέλει να φύγει αήττητη από μία δύσκολη έδρα, για να ανοίξει ο δρόμος για την πρόκριση.

Στην  τελευταία επίσκεψή της στη Ζένιτσα, πριν από δύο χρόνια, πήρε ισοπαλία με 0-0 από τη Βοσνία Ερζεγοβίνη και χάρη σε αυτό το αποτέλεσμα προκρίθηκε στους αγώνες μπαράζ για την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου έχασε το εισιτήριο από την Κροατία.

Παίκτες και τεχνική ηγεσία της εθνικής Ελλάδος εμφανίζονται πανέτοιμοι για την αναμέτρηση με τη Βοσνία, όπου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θέλει τη νίκη, για να αποκτήσει προβάδισμα πρόκρισης στην τελική φάση του Euro 2020, έναντι των αντιπάλων της (21:45).

Ο Άγγελος Αναστασιάδης αναμένεται να διατηρήσει το 4-2-3-1 και σε αυτή την αναμέτρηση. Ο Έλληνας ομοσπονδιακός τεχνικός θα έχει στη διάθεσή του τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, ο οποίος αναμένεται να πάρει θέση στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Δημήτρη Σιόβα. Εκτός “μάχης” για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση έχει τεθεί ο Κώστας Μήτρογλου και στη θέση του έχει κληθεί ο Φιορίν Ντουρμισάι. 

Όλα δείχνουν πως η εθνική θα παραταχθεί με τον Βλαχοδήμο στην εστία και τους Σιόβα και Παπασταθόπουλο στο κέντρο της άμυνας. Οι Κούτρης και Μπακάκης θα είναι οι δυο πλάγιοι μπακ, με τους Ζέκα και Σάμαρη να αποτελούν το δίδυμο των κεντρικών χαφ. Οι Μασούρας, Μπακασέτας και Φορτούνης θα είναι οι τρεις μεσοεπιθετικοί, με τον Κουλούρη στην κορυφή της επίθεσης. Στις σκέψεις του Έλληνα τεχνικού υπάρχει το ενδεχόμενο να αγωνιστεί ο Κουρμπέλης στο βασικό σχήμα και να πάρει θέσει μπροστά από τα στόπερ και πίσω από τα δυο κεντρικά χαφ. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο Μασούρας θα μείνει στον πάγκο και ο Φορτούνης θα αγωνιστεί στο αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής, με τον Μπακασέτα στο δεξί και τον Κουλούρης την κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη πλευρά, οι Βόσνιο αναμένεται να παραταχθούν στον αγωνιστικό χώρο μξε τους Σέχιτς, Τσίβιτς, Ζουκάνοβιτς, Μπίτσακσιτς, Τοντόροβιτς, Μπέσιτς, Κόγιακ, Πιάνιτς, Βίσκα, Μιλόσεβιτς και Τζέκο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook