Θέμα: Το Ηράκλειο “σπίτι” των κορυφαίων της Ελλάδας

Ο Κώστας Παπαδόπουλος γράφει στο athleticradio.gr για τη νέα εποχή που ξημερώνει στην σχέση των Εθνικών ομάδων με την Κρήτη.

Πριν μερικές ημέρες η ΕΠΟ πήρε την απόφαση να μεταφέρει την έδρα της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στο Παγκρήτιο, με τους ποδοσφαιριστές αυτής να είναι σύμφωνοι με αυτή την απόφαση, καθώς βλέπουν σε παιχνίδια του παρελθόντος, την αγάπη του κόσμου για την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα η Εθνική ομάδα Μπάσκετ, έχει καθιερώσει και αυτή ορισμένα παιχνίδια να τα δίνει στο κλειστό “Δύο Αοράκια”, δείχνοντας πως πιστεύει στο κόσμο του Ηρακλείου και της Κρήτης ο οποίος γεμίζει το γήπεδο για την επίσημη… αγαπημένη.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το Ηράκλειο να είναι έτοιμο να φιλοξενήσει κορυφαία ονόματα του Αθλητισμού, καθώς όπως είναι γνωστό η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου περιμένει την κλήρωση για τα προκριματικά του Euro 2020 με την έδρα της να είναι το Παγκρήτιο Στάδιο.

Ο κόσμος του Ηρακλείου και γενικότερα της Κρήτης έχει αγκαλιάσει όλα αυτά τα χρόνια την Εθνική Ελλάδος τόσο σε ποδόσφαιρο όσο και σε μπάσκετ γεμίζοντας τα γήπεδα σε όλα τα παιχνίδια, δίνοντας στήριξη στους αθλητές για να έρθει το θετικό αποτέλεσμα. Έτσι η ΕΠΟ αποφάσισε να κάνει το Ηράκλειο το νέο “σπίτι” της Εθνικής, κάνοντας την Κρήτη, δεύτερο πόλο της Ελλάδας μετά την Αθήνα.

Αναμφίβολα είναι μια τεράστια επιτυχία για το Ηράκλειο και γενικότερα την Κρήτη το να καταφέρει να γίνε “σπίτι” της Εθνικής το Παγκρήτιο και τα “Δύο Αοράκια”, καθώς είναι δύο γήπεδα… στολίδια τα οποία μπορούν να στηρίξουν μεγάλα γεγονότα όπως είναι αυτά που θα έρθουν τους επόμενους μήνες.

Τώρα μετά την επισημοποίηση της απόφασης αυτής, η… σκυτάλη περνάει στον κόσμο της Κρήτης, ο οποίος θα πρέπει να “αγκαλιάσει” την προσπάθεια της Εθνικής όπως κάνει όλα αυτά τα χρόνια, αναμφίβολα την πορεία που έχει τα τελευταία χρόνια.

Κλείνοντας να αναφέρουμε πως στόχος της ΕΠΟ και της ΕΣΑΚΕ, είναι τα γεμάτα γήπεδα μέσα σε κλίμα γιορτής, ενώ το “στοίχημα” για την ποδοσφαιρική ομάδα είναι η πρόκριση σε τελική φάση διοργάνωσης μετά από έξι χρόνια και αυτή την “τρελή” πορεία στο Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014…

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook