Τζώρτζογλου: “Η απόφαση της ΕΠΟ είναι δικαίωση χρόνων για το Ηράκλειο”

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ μίλησε στον Αthletic Radio 104,2 για την έλευση της Εθνικής ομάδας στο Παγκρήτιο κάνοντας λόγο για δικαίωση χρόνων για την πόλη του Ηρακλείου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Τζώρτζογλου στον Athletic Radio 104,2

Για το τι σημαίνει για το Ηράκλειο η έλευση της εθνικής ομάδας: “Σίγουρα είναι μια πολύ σημαντική είδηση, ιδιαίτερα για το ποδόσφαιρο μας, το νομό μας και για ολόκληρο νησί το να έρθει η εθνική ομάδα και να την χρησιμοποιεί το Παγκρήτιο ως έδρα. Ταυτόχρονα είναι και μια μεγάλη ευθύνη γιατί αυτή η είδηση δημιουργεί και αυτό το συναίσθημα για να αποδείξουμε ότι μπορούμε να το πετύχουμε”.

Για τους παράγοντες που έπαιξαν ρόλο για να έρθει στο Ηράκλειο η Εθνική ομάδα: “Έπαιξαν ρόλο πολλά πράγματα. Πέραν του ότι επιμέναμε, με επιστολές, στην εκάστοτε διοίκηση της ΕΠΟ, επίσης πάει στο Καραϊσκάκη και παίζει, βρίζουν τους παίκτες του ΠΑΟΚ, αν πάει στην Τούμπα θα συμβεί το αντίθετο, το ΟΑΚΑ είναι μια ψυχρή έδρα και ένα αχανές γήπεδο. Ο κόσμος της Αττικής δεν έχει αγκαλιάσει την εθνική ομάδα. Από την άλλη, η εθνική ομάδα όσες φορές έχει έρθει στο Ηράκλειο, το Παγκρήτιο είναι κατάμεστο. Αυτό έπαιξε βασικό ρόλο. Σε ένα παιχνίδι παλαιμάχων όπως αυτό με την Ίντερ, έγινε το αδιαχώρητο αντιθέτως στην Πάτρα ένα αντίστοιχο παιχνίδι που έγινε δεν είχε πάνω από 3.000 κόσμο. Μέσα σε όλα, υπήρχε και η επιθυμία των παικτών που έχουν περάσει από την Εθνική ομάδα όπως ήταν θετικοί τόσο ο Άγγελος Αναστασιάδης, όσο και ο Άγγελος Μπασινάς. Οφείλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Βαγγέλη Γραμμένο γιατί ανεξάρτητα απο το αν η ΕΠΣΗ βγάζει έναν αντιπολιτευτικό τόνο, ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν το κοίταξε αυτό παρά μόνο το συμφέρον της Εθνικής ομάδας”.

Για το αν πιστεύει ότι είναι δικαίωση των χρόνιων αιτημάτων της ΕΠΣΗ: “Είναι δικαίωση του Ηρακλείου και περισσότερο του κόσμου. Αυτό έπαιξε τον μεγαλύτερο ρόλο. Οι παίκτες δεν εισέπραξαν την ανάλογη αγάπη στα προηγούμενα παιχνίδια που έδωσε η εθνική ομάδα. Είδατε και στο ΟΑΚΑ, ότι δεν ήταν στις εξέδρες περισσότεροι από 5.000 κόσμο. Η επιμονή της ΕΠΣΗ δημιουργήθηκε βλέποντας τι γίνεται στα υπόλοιπα παιχνίδια και το τι συμβαίνει όταν η εθνική ομάδα μπαίνει στο Παγκρήτιο. Όλες οι πρωτοβουλίες της ΕΠΣΗ έγιναν και με την συνδρομή του Δήμου Ηρακλείου καθώς από την πρώτη στιγμή απάντησε θετικά. Επιμέναμε με καθημερινές πιέσεις, επιστολές, επισκέψεις στον Βαγγέλη Γραμμένο και το αποτέλεσμα ήταν να έχουμε αυτήν την χαρούμενη”.

Για το αν φοβήθηκε ότι μπορεί να μπουν τρικλοποδιές: “Πάντα υπάρχει αντιζηλία μεταξύ των παραγόντων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας του 2016 όπου τον πήρε η ΕΠΣΗ και λόγω των παράκεντρων που μπήκαν στην μέση, τον πήγαν στον Βόλο. Βέβαια, ευτυχώς που δεν ήρθε στο Ηράκλειο”.

Για το αν θα κατοχυρωθεί η ΕΠΣΗ ώστε να μην υπάρξει αλλαγή της απόφασης: “Δεν μπορώ να γνωρίζω από λεπτομέρειες όμως αυτό που άκουσα, από τα λίγα λόγια που μου είπαν οι παράγοντες της ΕΠΟ και ο Αλέξης ο Δέδες ότι στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης η εθνική ομάδα έχει μόνιμη έδρα. Ο λόγος που η ΕΠΟ δέχτηκε μια εξαετή συμφωνία, ήταν κάτι που το θέλαμε και εμείς αλλά είναι και καλό γιατί οι άνθρωποι που θα εκπαιδευτούν στο Ηράκλειο, θα είναι άρτια καταρτισμένοι για να βοηθήσουν. Ένα από τα βασικά στοιχεία είναι ότι η πόλη του Ηρακλείου διαθέτει στοιχεία που έχουν μόνο η Αθήνα ή η Θεσσαλονίκη. Θα υπογραφούν ρήτρες και συμβάσεις που δεν θα μπορεί να τις προσβάλει κανένας”.

Για τα έργα που πρέπει να γίνουν στο Παγκρήτιο: “Δεν υπάρχει περίπτωση το σκέπαστρο να είναι έτοιμο μέχρι τον Μάρτιο όμως υπάρχουν κάποιες λύσεις όπως μια εξ’ αυτών θα είναι η μετακίνηση των δημοσιογραφικών θα πάνε στην απέναντι πλευρά”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook