Αγάπησε και αγαπήθηκε…

Ο Εργοτέλης “τάραξε τα νερά” πριν από χρόνια, φέρνοντας στην Ελλάδα τον Λετονό διεθνή επιθετικό, Μάρις Βερπακόφσκις, μία μεταγραφή αεροδρομίου και πρεστίζ, που σας θυμίζει η στήλη SummerVibes!

O Εργοτέλης την σεζόν 2009-10, που ήταν αφιερωμένη στα 80 χρόνια ίδρυσης του Συλλόγου, διοργάνωσε πλήθος φιλανθρωπικών και καλλιτεχνικών δρώμενων, υπό την Προεδρία του αείμνηστου Απόστολου Παπουτσάκη.

Μάλιστα στις 6 Σεπτεμβρίου 2009, στον μεγάλο φιλικό αγώνα για τον εορτασμό των 80 χρόνων της ιστορίας του με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, “υποχρέωσε” τους Πειραιώτες σε μια από της βαρύτερες ήττες της ιστορίας τους με σκορ 5-0.

Δύο μήνες νωρίτερα (6 Ιουλίου) πραγματοποίησε μία ηχηρή μεταγραφή!

Έφερε στην Ελλάδα τον ακόμα και σήμερα πρώτο σκόρερ (με 29 γκολ) με την Εθνική Λετονίας, Μάρις Βερπακόφσκις, που είχε εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του στα γήπεδα του Euro 2004 και έπαιζε στην Δυναμό Κιέβου!

Έτσι, ο Εργοτέλης βρήκε μία ιδανική λύση για να καλύψει το κενό του Πάτρικ Ογκουνσότο, που θα συνέχιζε την καριέρα του στην Ρωσία και την Σπαρτάκ Νάλτσικ.

Η αλήθεια είναι οτι πριν από λίγα χρόνια είχε βρεθεί στο στόχαστρο και του Ολυμπιακού, μετά την υπογραφή του συμβολαίου του παραχώρησε και τις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής του Εργοτέλη.

“Με άγγιξε ο τρόπος που με προσέγγισε ο Εργοτέλης”, ανέφερε μετά την υπογραφή του συμβολαίου του στις πρώτες το δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής του Εργοτέλη.

Και εκεί ξεκίνησε η σχέση… πάθους του με τους “κιτρινόμαυρους”.

Έπαιξε από το 2009 έως το 2011 και στα 47 ματς που αγωνίστηκε σκόραρε 7 φορές!

Την περίοδο 2009-10 κατά την οποία αγωνίστηκε σε 22 αγώνες πετυχαίνοντας 3 γκολ, έχοντας 2 ασίστ.
Την επόμενη περίοδο (2010-11) είχε 25 συμμετοχές με 4 γκολ, 2 ασίστ!

Στην συνέχεια έφυγε για την Μπακού αλλά το 2013 ξανά ήρθε στον αγαπημένο του Εργοτέλη! Ο παγκοσμίου φήμης διεθνής Λετονός επιθετικός επέστρεψε στην Κρητική ομάδα έπειτα από ενάμιση χρόνο.

Σε 28 ματς από το 2013 έως και το 2014 πέτυχε 5 γκολ! Στο δεύτρεο μισό της σεζόν 2012-13 έπαιξε με τον Εργοτέλη στην Βʼ Εθνική. Αγωνίστηκε σε 18 παιχνίδια και συνέβαλε στην άνοδο με 3 γκολ. Την επόμενη σεζόν, αν και δεν ήταν βασικός, έπαιξε συνολικά σε 10 ματς και είχε 2 γκολ και 2 ασίστ!

Τον Γενάρη του 2014 είχαμε το τέλος εποχής του Λετονού επιθετικού, όχι μόνο στον Εργοτέλη αλλά και στην ποδοσφαιρική καριέρα του. Στα 35 χρόνια του έλυσε κοινή συναινέσει τη συνεργασία του με το σύλλογο του Ηρακλείου, προκειμένου να αναλάβει την Προεδρία της νεοσύστατης Λετονικής ΦΚ Λιεπάγια, ομάδα της γενέτειράς του (αντικατέστησε ουσιαστικά την ΣΚΛ Μέταλουργκ που χρεοκόπησε)!

«Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους του Εργοτέλη για τη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια και την αγάπη που μου έδειξαν, όπως και ο κόσμος της ομάδας.

Πραγματικά, ο Εργοτέλης είναι μια δεύτερη οικογένεια για εμένα και ένα σημαντικό κομμάτι της καριέρας και της ζωής μου. Κλείνει μια σημαντική και παράλληλα μεγάλη σελίδα στην καριέρα μου και πλέον ανοίγει μια άλλη, στην οποία είμαι έτοιμος να αφοσιωθώ», δήλωσε ο διεθνής επιθετικός στην ιστοσελίδα της Κρητικής ομάδας.

Η τελευταία πράξη παίχθηκε στις 29/1/2014 στο Παγκρήτιο Στάδιο, όπου λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα του Εργοτέλη με τον Παναιτωλικό, η Διοίκηση και ο κόσμος τον τίμησαν όπως του άξιζε.

Με παρατεταμένο χειροκρότημα από όλους και με σουβενίρ μια φανέλα με το νούμερο 9 του Εργοτέλη, ο Λετονός “μπόμπερ” με δάκρυα στα… μάτια αποχαιρέτησε το κοινό των “κιτρινόμαυρων”.

Ο “Βέρπα” αγάπησε τον Εργοτέλη, αλλά και αγαπήθηκε από όλους!

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook