Τουτζάρης στον Athletic Radio 104,2 για Μάγκεντ Σάμι, πρόταση Βρέντζου και το μέλλον του Εργοτέλη

Ο γενικός διευθυντής του Εργοτέλη Γιώργος Τουτζάρης μίλησε στον Αthletic Radio 104,2 και τόνισε πως ο Μάγκεντ Σάμι δεν επιθυμεί να αποχωρήσει από τον σύλλογο ενώ υπογράμμισε πως το χρέος που υπάρχει είναι διαχειρίσιμο και ελεγχόμενο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Τουντζάρης στον Athletic Radio 104,2

Για το ενδιαφέρον του Γιώργου Βρέντζου: “Το ενδιαφέρον του κ. Βρέντζου για τον Εργοτέλη είναι διαχρονικό, από το πρώτο εξάμηνο της παρουσίας μου στο Ηράκλειο είχα δείγματα ότι ενδιαφερόταν να επιστρέψει. Έχει κάνει τις προτάσεις και τις συζητήσεις του με τον κ. Σάμι, εγώ δεν ήμουν μπροστά και δεν με αφορά το τι συζητήθηκε μεταξύ τους. Είναι μια διαδικασία που δεν συμμετείχα και δεν έχει τελεσφορήσει ποτέ κάτι γιατί προφανώς η πρόταση του κ. Βρέντζου δεν ήταν ενδιαφέρουσα. Αυτό δεν εμποδίζει κανέναν για να πετύχει αυτό που θέλει και από εκεί και πέρα είναι δικό του θέμα”.

Για τους λόγους που ο Γιώργος Βρέντζος θέλει να επιστρέψει στον Εργοτέλη: “Προφανώς αυτό που κάνει τον κ. Βρέντζο να θέλει να ασχοληθεί, μπορεί να είναι εγωισμός, μπορεί να θέλει να πετύχει κάτι και να θέλει στην συνέχεια να αποχωρήσει. Στις συζητήσεις που έχω με τον Μάγκεντ Σάμι και αυτό που του λέω και εγώ, είναι γιατί ασχολείσαι με το ελληνικό ποδόσφαιρο; Ο κ. Σάμι δεν κερδίζει κάτι από την ενασχόληση του με το ελληνικό ποδόσφαιρο ούτε επιχειρήσεις έχει στην Ελλάδα για να έχει ένα προσωπικό συμφέρον οπότε αυτό τον κάνει να μένει ζωντανός στην ενασχόληση του με τον Εργοτέλη γιατί συνεχίζει να στέλνει χρήματα γιατί το μοντέλο που έχει επιλέξει να διοικήσει τον Εργοτέλη είναι να έχει βρει ανθρώπους να τρέχουν τον σύλλογο”.

Για την απουσία του από το Ηράκλειο: “Ο κ. Σάμι ασχολείται με το ποδόσφαιρο και αυτά που ζει συναισθηματικά, ο κ. Μπούσης, τα έζησε πριν 10 χρόνια με την Λιρς. Πλέον βλέπει τα πράγματα πιο επαγγελματικά, δεν λειτουργεί με το συναίσθημα και προσπαθεί να βλέπει το ποδόσφαιρο κατ’ αυτόν τον τρόπο γιατί συναισθηματικά το πλήρωσε. Όχι, ότι δεν ενδιαφέρεται για την ομάδα αλλά νομίζω ότι είναι ο μακροβιότερος ξένος ιδιοκτήτης μιας ομάδας στην Ελλάδα και ότι κάνει, το κάνει για να διατηρείται ο Εργοτέλης σε ένα καλό επίπεδο και αυτό πρέπει να του πιστωθεί. Από την στιγμή που υπάρχουν εδώ άνθρωποι ο ίδιος θεωρεί ότι δεν χρειάζεται να είναι στο Ηράκλειο. Όπως το είπα, δεν έχω λείψει από το Ηράκλειο για περισσότερες από 20 ημέρες μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια. Εγώ δεν είμαι εδώ ένας υπάλληλος που διεκπαιρεώνει ότι του πει ο Σάμι, έχω δικαίωμα υπογραφής και αποφασίζω. Οι αποφάσεις είναι δικές μου και δεν στερούν την ταχύτητα που χρειάζεται να παρθούν”.

Για τα χρέη του Εργοτέλη: “Να μιλάμε για ανοίγματα είναι κάτι το οποίο δεν εκπλήσσει κανέναν και δεν ταράζει κανέναν. Εφόσον ο κ. Σάμι είναι ενήμερος, δεν είναι κανένας τρελός να κάθεται εδώ και να τρέχει για μια χαμένη υπόθεση. Τα έσοδα του Εργοτέλη είναι μηδαμινά όλα αυτά τα χρόνια και φέτος που πήραμε χρήματα, ήταν λιγότερα από ότι περίμενα. Όλα αυτά τα τρία χρόνια, κανένας παίκτης δεν έχει χάσει χρήματα από τον Εργοτέλη όπως και κανένας προπονητής. Αυτό αποτελεί τιμή για εμάς και έτσι θα συνεχίσουμε την πορεία μας. Φυσικά υπάρχουν και χρέη, πρέπει να τα καλύψουμε μέχρι το τέλος της χρονιάς. Δεν θα κρυφτώ, ούτε πρόκειται να πω ψέμματα. Θέλουμε να τα έχουμε καλύψει μέχρι τις 30 Ιουνίου. Το χρέος που υπάρχει στον Εργοτέλη είναι διαχειρίσιμο, όλα εξαρτώνται από τα προβλεπόμενα έσοδα και από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα θα τα καλύψει ο μεγαλομέτοχος”.

Για το αν υπάρχει ενδεχόμενο να αποχωρήσει ο Μάγκεντ Σάμι από τον Εργοτέλη: “Ο κ. Σάμι δεν είναι άνθρωπος που συνηθίζει να αφήνει πίσω του καμμένη γη, δεν θα ξυπνήσει ένα πρωί και θα το κάνει αυτό. Πούλησε την Λιρς σε άνθρωπο που του υπέδειξαν και αφού υπέγραψε το χαρτί της πώλησης στην συνέχεια ο αγοραστής εξαφανίστηκε με σκοπό να υποβιβαστεί η ομάδα. Πρέπει να πω πως δεν τρέχουν χρέη στο όνομα του κ. Σάμι στην Λιρς μάλιστα έχει συχνή επικοινωνία με το νυν πρόεδρο της ομάδας που του ζητάει βοήθεια”.

Για το παράπονο του κόσμου ότι ο Μάγκεντ Σάμι δεν έρχεται στο Ηράκλειο: “Δεν καταλαβαίνω την εμμονή. Τους είπε ποτέ ο κ. Σάμι ότι θα είναι εδώ κάθε μέρα και πως θα βρίσκεται κάθε μέρα στο Μαρτινένγκο; Ο Μάγκεντ το έκανε αυτό πριν από αρκετά χρόνια, πλέον βλέπει τα πράγματα διαφορετικά. Εγώ θέλω από τον κ. Σάμι να στέλνει τα χρήματα όποτε αυτά απαιτούνται για να μπουν στον σύλλογο”.

Για το τέλος της τριετίας και τον απολογισμό της: “Φυσικά και θα γίνει. Θα είχε γίνει νωρίτερα απλά δεν μας το επιτρέπουν τώρα οι συνθήκες ώστε να τα παρουσιάσουμε στον κόσμο. Μόλις τελειώσει αυτή η ιστορία και δούμε που θα μας οδηγήσει θα κάνουμε έναν απολογισμό αυτής της τριετίας προκειμένου να ενημερωθεί ο κόσμος του Εργοτέλη”.

Για το ενδεχόμενο πώλησης των μετοχών του Εργοτέλη: “Εμείς δεν ψάξαμε ποτέ αγοραστή, ξαφνικά ένα απόγευμα παρουσιάστηκε μια πρόταση από το facebook του κ. Βρέντζου. Δεν βγήκαμε στην αγορά για να πούμε ότι φεύγει ο κ. Σάμι και πωλείται ο Εργοτέλης. Αν υπήρχε τέτοιο ενδεχόμενο θα κινούμασταν διαφορετικά”.

Για το ποιοι είναι οι στόχοι του Εργοτέλη: “Συνεχίζουμε ένα πλάνο που θα μας φέρει πιο ψηλά όσο πιο σύντομα γίνεται. Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε κάτι διαφορετικό γιατί δουλεύουμε αρκετά καλά. Πήραμε αρκετά μαθήματα την φετινή σεζόν και νομίζω πως την επόμενη θα βαδίσουμε με βάση το φετινό πλάνο”.

Για το “κατηγορώ” περί αποχώρησης παικτών για την Γουάντι Ντέγκλα: “Και ο Κάιπερς έφυγε, δεν πήγε στην Αίγυπτο. Τίποτα δεν γίνεται τζάμπα, είμαστε δύο διαφορετικές εταιρείες και αν θέλει η Γουάντι Ντέγκλα να πάρει κάποιον παίκτη του Εργοτέλη τότε θα πληρώσει το ανάλογο αντίτιμο”.

Για την υπόθεση του Κάιπερς: “Με την ΑΕΚ υπήρξε μια συμφωνία που δεν τηρήθηκε από τον Κάιπερς. Για εμένα οι συμφωνίες είναι για να τηρούνται. Δεν έχω να πω κάτι άλλο, έχω εξηγήσει αρκετές φορές αυτήν την υπόθεση και όλοι ξέρουμε τι έχει συμβεί όπως και ο ίδιος ο Κάιπερς”.

Για τον Έφορντ: “Πριν τα Χριστούγεννα κάναμε μια πρόταση ανανέωσης ώστε να βοηθήσει περισσότερο την ομάδα αφού δεν είχε την διάθεση για να παραμείνει. Αρνήθηκε την πρόταση ανανέωσης όμως επειδή ο Εργοτέλης είναι μια ομάδα με ήθος δεν ακολουθήσαμε άλλες διαδικασίες και ο Τζο έπαιζε κανονικά και συνέχισε την πορεία του μέσω του Εργοτέλη”.

Για τον Γιάννη Ιατρούδη: “Ο Γιάννης είναι ένα δικό μας παιδί, τον έχουμε βοηθήσει και εμείς ώστε να δείξει το ταλέντο του. Του έτυχε φέτος η αναποδιά, η αξία του είναι αδιαμφισβήτητη. Θα γίνει μια συζήτηση και πιστεύω πως μπορούμε να καταλήξουμε σε μια λύση. Ο Γιάννης βρίσκεται στον 3ο χρόνο του στον Εργοτέλη και πιστεύω πως έχει να δώσει πολλά στον Εργοτέλη αλλά και στον εαυτό του. Εμείς είμαστε εδώ για να τον βοηθήσουμε και το επόμενο καλοκαίρι να πάρει τον δρόμο του”.

Για το αν ο Εργοτέλης είναι σε θέση να διεκδικήσει την άνοδο στην Σούπερ Λιγκ 1: “Ποτέ δεν έπαψε να είναι αυτός ο στόχος. Τόσο πέρυσι, όσο και φέτος είχαμε ομάδες που μπορούσαν να διεκδικήσουν την άνοδο. Φέτος τραυματίστηκαν τέσσερις βασικοί παίκτες που έλειπαν για αρκετό καιρό και μια νεανική ομάδα, όπως εμείς, δεν μπορεί να καλύψει τόσες απουσίες. Αντέξαμε μέχρι τις αρχές του δευτέρου γύρου που ήμασταν στις πρώτες θέσεις, η φετινή χρονιά είναι πολύ άτυχη και είμαστε στενοχωρημένοι που δεν συνεχίστηκε η πορεία της περσινής”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook