Στειακάκης: “Ο σωστός χρόνος για να παρθούν αποφάσεις”

Με τοποθέτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Εργοτέλη Γιώργος Στειακάκης προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα στην κόντρα Σάμι – Βρέντζου.

Μάλιστα ο ισχυρός άνδρας του Ερασιτέχνη τόνισε πως το φετινό καλοκαίρι είναι μια ευκαιρία για κρίσιμες αποφάσεις που θα αφορούν το μέλλον των “κιτρινόμαυρων”.

Η ανάρτηση του:

Είναι τιμητικό, καταρχήν, που ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, Μαγκετ Σαμι, δείχνει να επιθυμεί να παραμείνει στον ΕΡΓΟΤΕΛΗ, όπως και ότι ο πρώην πρόεδρος, Γιώργος Βρέντζος, επιθυμεί να επανέλθει και να αγοράσει τις μετοχές από τον τωρινό ιδιοκτήτη. Ο ερασιτέχνης ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ δεν μπορεί, βέβαια, να υποδείξει στην ιδιοκτησία τι πρέπει να κάνει, ούτε πολύ περισσότερο, να υποχρεώσει σε συγκεκριμένη ενέργεια. ΟΜΩΣ: Επειδή, νομικά, τυχόν αρνητική εξέλιξη της ΠΑΕ θα έχει άμεσες συνέπειες για την εξέλιξη του ΕΡΓΟΤΕΛΗ συνολικά, νομιμοποιούμαι να σχολιάσω.

Η τωρινή διοίκηση θα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις της επί τη βάσει μιας ρεαλιστικής θεώρησης της κατάστασης και να συνεχίσει εφόσον βάσιμα εκτιμά ότι μπορεί να υποστηρίξει το εγχείρημα που (ευτυχώς κατά τη γνώμη μου) ανέλαβε πριν τρία χρόνια. Τότε υπήρχε και ενθουσιασμός και σχέδιο από μέρους του τωρινού ιδιοκτήτη. Τον αγκαλιάσαμε και μάς αγκάλιασε. Στην πορεία αυτός ο ενθουσιασμός εξανεμίστηκε και το ενδιαφέρον του περιορίστηκε σημαντικά. Τότε, ευτυχώς, η αγάπη και αφοσίωση για τον ΕΡΓΟΤΕΛΗ των Τουτζάρη (το εννοώ παρότι ήρθε ξένος τότε), Σεβαστάκη (σε μεγάλο βαθμό) και Μποβολετη κρατούν ακόμη την ΠΑΕ πάνω στις ράγες της διαδρομής της. Ωστόσο, πέραν από τα συμφέροντα και τις αντιπάθειες και αντιπαραθέσεις (όλα ανθρώπινα είναι) αυτό που θα πρέπει να κυριαρχήσει είναι ο ρεαλισμός. Αν θέλει και μπορεί ο Μαγκετ Σάμι να ασχοληθεί με τον ΕΡΓΟΤΕΛΗ, να παραμείνει γιατί δεν είμαστε αγνώμονες και εκτιμάμε τι έχει κάνει. Αν, όμως, δεν ενδιαφέρεται επαρκώς, ή δεν είναι ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ στις προτεραιότητες του, καλό θα ήταν να σκεφτεί ορθολογικά και ψύχραιμα.

Εγώ προσωπικά, το ξέρουν όλοι, σχετικά με τα θέματα του ΕΡΓΟΤΕΛΗ δεν επηρεάζομαι από προσωπικές φιλίες ή αντιπάθειες, ούτε πρόκειται να αντιπαρατεθώ με κάποιον που έχει προσφέρει από λίγο έως πολύ, ιδίως τώρα λόγω του θεσμικού μου ρόλου. Τονίζω όμως σε όποιον παίρνει αποφάσεις, που άμεσα ή έμμεσα επηρεάζουν το μέλλον του ΕΡΓΟΤΕΛΗ, να το σκεφτεί καλά πριν κάνει την επιλογή του. Είναι ο σωστός χρόνος. Είμαστε εδώ από κάθε άποψη.