Ροβίθης στον Αthletic Radio 104,2: “Στον Εργοτέλη έχω βρει την Ιθάκη μου”

Ο “χρυσός” σκόρερ του Εργοτέλη στο ματς με την Κέρκυρα (2-1) μίλησε στον Γηπεδούχο σταθμό της πόλης για την έως τώρα πορεία της ομάδας του, αλλά και τον τραυματισμό του Γιάννη Ιατρούδη.

O επιθετικός του Εργοτέλη, Μανώλης Ροβίθης, μίλησε στην Εκπομπή “Ανατροπή και Πέναλτι” και τον Νίκο Μαρκάκη στον Αthletic Radio 104,2, για την έως τώρα πορεία της ομάδας του, αλλά και τον τραυματισμό του Γιάννη Ιατρούδη.  

Τα όσα είπε ο Μανώλης Ροβίθης στον Αthletic Radio 104,2:

Για το ματς με την Κέρκυρα (2-1)

“Όλα τα ματς είναι δύσκολα και αυτό το βλέπουμε. Η Κέρκυρα πάλεψε όσο μπορούσε. Μας ισοφάρισε με ένα ωραίο γκολ. Αλλά βγάλαμε αντίδραση που λίγες ομάδες μπορούν να βγάλουν. Είμαι περήφανος για την ομάδα μου γι΄αυτό”.

Για τον τραυματισμό του Γιάννη Ιατρούδη

“Τώρα είναι σε μία δύσκολη κατάσταση. Τον καταλαβαίνω, το έχω βιώσει και γω. Αλλάζουν πολλά πράγματα μετά από έναν τραυματισμό στην καριέρα ενός παίκτη. Ωριμάζεις πιο γρήγορα. Θα του κάνει καλό όλο αυτό πάντως, μέσα στην ατυχία του. Θα γίνει πιο δυνατός ο χαρακτήρας του. Πιστεύω οτι θα γυρίσει πιο καλός και πιο δυνατός.. Είμαστε δίπλα του.

Το λέω γιατί το έχω περάσει και γω και βγήκα πιο δυνατός. Πρέπει να έχεις και το κατάλληλο περιβάλλον βέβαια για αν σε βοηθήσει. Ο Εργοτέλης με έχει κάνει αυτό που είμαι. Η καθημερινότητα στον Εργοτέλη με βοήθησε. Είχα τέλεια μεταχείριση και πρέπει να το λέμε.

Είναι ένας καλός παίκτης αλλά η ομάδα μας στηρίζεται στο σύνολο. Μεγάλη η απουσία του, αλλά έχουμε λύσεις από πίσω. Είμαστε δίπλα στον Γιάννη και τον στηρίζουμε”.

Για την έως τώρα πορεία της ομάδας

“Είχαμε ένα αξιόλογο πρόγραμμα. Κάναμε μία κακή εμφάνιση με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Έχουμε ξεκινήσει καλά ως εικόνα, αλλά όχι ως βαθμολογική συγκομιδή. Γενικά είμαι ευχαριστημένος. Το πρότζεκτ προχωράει. Είμαστε ένα νεανικό σωματείο, παράδειγμα και για τις άλλες ομάδες.

Ο Εργοτέλης είναι στην καλύτερή του φάση τώρα. Είμαστε 16 παίκτες που επί 3 χρόνια δουλεύουμε μαζί. Είμαστε δυνατοί και μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα.

Στόχος μας είναι η πεντάδα το λιγότερο. Να διεκδικήσουμε το Πρωτάθλημα.  Όχι για να παλέψουμε για την σωτηρία. Η ομάδα και πέρυσι θα μπορούσε κάτι καλύτερο”.

Για την Αναδιάρθρωση και τα προβλήματα της Σούπερ Λιγκ 2

“Φέτος με τα Πλεϊ οφ είναι καλύτερα τα πράγματα. Υπάρχουν δυνατά Πρωταθλήματα και ο κόσμος θα πρέπει να επιστρέψει στα Γήπεδα. Θα πρέπει να υπάρχει διάρκεια και πλάνο σε κάθε ομάδα.

Είναι πολύ δυνατά και αμφίρροπα Πρωταθλήματα με καλές ομάδες.

Η Σούπερ Λιγκ 2 είχε και έχει τα προβλήματά της και αυτό είναι ένα θέμα. Μας έχει επηρεάσει όλους. Η καθημερινότητα είναι δύσκολη. Αλλά στον Εργοτέλη η καθημερινότητα μας δεν άλλαξε. Σε άλλες ομάδες έγιναν διάφορα. Σε μας όχι”.

Για την φετινή Σούπερ Λιγκ 2 και τον Εργοτέλη 

“Όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Πρώτο φαβορί είμαστε εμείς για μένα και υπάρχουν 5 ομάδες πολύ καλές. Τα Πρωταθλήματα δεν κρίνονται στα ντέρμπι, αλλά στα άλλα ματς.

Δεν είναι αυτοσκοπός η άνοδος και το Πρωτάθλημα για μας. Αλλά η καθημερινή εξέλιξη. Αν συνδυαστεί με κάτι θα μας κάνει χαρούμενους”.

Για το γεγονός οτι σκοράρει όταν έρχεται από τον πάγκο και τον προσωπικό του στόχο

“Όλοι θέλουν να παίζουν. Τρία χρόνια στον Εργοτέλη έχουν γίνει πολλά για μένα. Είχα τραυματισμούς. Φέτος είναι η χρονιά που θα ξεκινούσα χωρίς προβλήματα. Έλειπα με την Εθνική Ενόπλων και δεν μπήκα σε μία σειρά λόγω στρατού κυρίως. Είμαι ικανοποιημένος από την πορεία μου. Με βοηθάνε οι συμπαίκτες μου. Με έχουν στηρίξει όλοι στην ομάδα. Δεν είναι τυχαίο πάντως αυτό που γίνεται”.

Καθημερινά νιώθω πολύ ωραία στον Εργοτέλη. Το ποδόσφαιρο δεν είναι εύκολο. Πιο παλιά δεν είχα και τόσο καλές συνεργασίες., Στον Εργοτέλη όμως έχω βρει την Ιθάκη μου. Βέβαια και στον ΟΦΗ είχα καλή συνεργασία. Εδώ είμαι τώρα όμως περνάω καλά. Όμως δεν μου περνάει από το μυαλό να πάω κάπου αλλού. Μακάρι να βρεθώ με τον Εργοτέλη στην Σούπερ Λιγκ 1″.

Για τον ΟΦΗ

“Μακάρι να υπήρχαν και άλλες ομάδες όπως ο ΟΦΗ και ο Εργοτέλης. Αυτό λείπει από το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχουν Ανθρωποι σε αυτές τις ομάδες. Τέτοια πρότζεκτς θα πρέπει να υπάρχουν στην Σούπερ Λιγκ 1. Χρειάζεται υπομονή και πίστη στο πλάνο. Οι Ηρακλειώτες είναι τυχεροί που έχουμε τέτοιες ομάδες”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook