Σουλτάτος: “Δεν πατούσα στην γη εκείνη την μέρα”!

Δεκαπέντε χρόνια μετά τον ιστορικό αγώνα ανόδου του Εργοτέλη με τον Ακράτητο, ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Σουλτάτος μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για εκείνες τις ιστορικές στιγμές. “Ο Εργοτέλης μπορεί να διεκδικήσει την άνοδο στο νέο πρωτάθλημα” τόνισε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Σουλτάτος στον Athletic Radio 104,2

Για την ιστορική άνοδος στην Α’ Εθνική: “Ήταν ένα μπαράζ του Δαυίδ με τον Γολιάθ και έπρεπε να παλέψουμε με ένα θηρίο. Έπρεπε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα Α’ Εθνικής με τεράστιο μπάτζετ ενώ εμείς αποτελούμασταν κατά 80% από παιδιά της Κρήτης και με τρεις ξένους. Αυτός ο αγώνας είχε πάρα πολλά να μας θυμίζει, από το λεωφορείο της ομάδας που την πήγαινε από το ξενοδοχείο στο γήπεδο. Το λεωφορείο ήταν σε κακή κατάσταση, είχαμε stand by πέντε ταξί και τα γούρια έπαιζαν ρόλο για εμάς”.

Για το γκολ του Σιλά: “Αν δεν το πιστεύαμε, δεν θα παίζαμε καθόλου. Έπαιξαν ρόλο πολλά πράγματα σε αυτό το παιχνίδι. Ο Σιλά πέτυχε ένα γκολ που όσες φορές και να το επιχειρήσει κάποιος, δύσκολα θα το ξαναβάλει – ειδικά από την θέση που βρισκόταν”.

Για την επιστροφή του Εργοτέλη στην Κρήτη: “Ήταν πολύ συγκινητικό, θυμάμαι ότι επιστρέφαμε από την Αλικαρνασσό και έβγαιναν στα μπαλκόνια φίλαθλοι του Ηροδότου και μας υποδέχονταν. Στο Ατσαλένιο πανηγύρισαν και αυτό ήταν το σημαντικότερο όλων πως όλο το Ηράκλειο πανηγύριζε για την άνοδο του στην Α’ Εθνική”.

Για τις διαφορές του τώρα με του τότε: “Το πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή. Καταφέραμε να τερματίσουμε τρίτοι και να παίξουμε το μπαράζ με τον Ακράτητο. Αυτό μπορεί να γίνει ξανά, αρκεί να το πιστέψουν όλοι. Και φέτος στον Εργοτέλη ήταν παρόμοια κατάσταση, μια ομάδα με νέα παιδιά. Αν πρόσεχε παραπάνω στα εκτός έδρας παιχνίδια θα μπορούσε να βρίσκεται τώρα στην θέση του Πλατανιά”.

Για τις καλές στιγμές που κρατάει εκείνος: “Συναισθηματικά, εκείνη η στιγμή ήταν ότι καλύτερο είχα ζήσει ως παράγοντας. Δεν μπορούσα να βρεθώ στην γη εκείνη την μέρα. Είναι ανεπανάληπτες στιγμές όλα όσα ζήσαμε”.

Για την έλευση του Σάμι: “Πριν έρθει ο κύριος Σάμι, η ομάδα είχε παραδοθεί και ήταν έτοιμη να παίξει στο τοπικό πρωτάθλημα. Ο κύριος Σάμι ήταν το σωσίβιο του Εργοτέλη και αν δεν βρισκόταν εκείνος τώρα η ομάδα θα ήταν αλλού. Η πορεία του Εργοτέλη, με την ιδιοκτησία του  κυρίου Σάμι και την προεδρία του κυρίου Τουντζάρη, είναι για εμένα ικανοποιητική ως προς την ποιότητα του ποδοσφαίρου. Έπαιξε πολύ ποιοτικό ποδόσφαιρο χωρίς να έχει μεγάλα συμβόλαια. Η φιλοσοφία του κυρίου Σάμι είναι να παράγει ποδοσφαιριστές. Πέρυσι ο Εργοτέλης έπαιξε καλό ποδόσφαιρο αλλά δεν είχε αξιώσεις εν αντιθέσει με φέτος που του στοίχισε η απειρία και δεν διεκδίκησε την άνοδο του. Γνωρίζει το ποδόσφαιρο ο κύριος Σάμι και πρέπει να του δοθούν πολλές ευκαιρίες”.

Για την αναδιάρθρωση: “Ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να συμβεί. Την Β’ Εθνική δεν την έπαιρνε σοβαρά κανένας και φέτος με τις 12 ομάδες και σε συνδυασμό με τα χρήματα που θα πάρουν θα υπάρξει επιτυχία του εγχειρήματος. Ο Εργοτέλης τερμάτισε πέρυσι τέταρτος, ευελπιστώ πως φέτος θα τερματίσει πρώτος. Γιατί να μην το πετύχει; Σαφώς χρειάζεται ενίσχυση. Πιστεύω πως φέτος ο Εργοτέλης μπορεί να πάρει την άνοδο”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook