Τα μαθήματα ζωής του Ροβίθη

Ο 27χρονος επιθετικός δεν σκοράρει μόνο δίνοντας νίκες στον Εργοτέλη αλλά προσφέρει και ένα μεγάλο έργο ζωής σε όλους τους γύρω του.

Μπορεί να μην είναι πλέον το παιδί 17-18 χρονών που έφυγε από το Ηράκλειο για να συνδυάσει τις σπουδές του με το ποδόσφαιρο και να επιστρέψει αργότερα στην Κρήτη για λογαριασμό του ΟΦΗ, όμως η δυναμική του χαρακτήρα του που αναδεικνύεται μέσα από τις εμφάνισεις του αποτελεί μια στάση ζωής.

Τι εννοούμε; Πέρασε πολλά προβλήματα τον τελευταίο χρόνο, ταλαιπωρήθηκε από σοβαρούς τραυματισμούς και ρήξεις χιαστών. Όμως ένας άλλος παίκτης στην ηλικία του μπορεί να μην είχε την αντίδραση που βγάζει εκείνος.

Όμως ο “Ρόμπι” την έβγαλε. Και με τον καλύτερο τρόπο. Το θέμα με τον Ροβίθη είναι το εξής. Όταν αισθανθεί πως υπάρχει εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του, τότε εκείνος θα γίνει ακόμα καλύτερος. Και στον Εργοτέλη τον εμπιστεύτηκαν το περασμένο καλοκαίρι παρότι ο ίδιος ήταν τραυματίας. Και αυτό του βγαίνει και μέσα στο γήπεδο.

Όπως του βγήκε και την εποχή που ήταν στον ΟΦΗ προπονητής ο Ρικάρντο Σα Πίντο. Ο Πορτογάλος τον εμπιστεύτηκε, τον πέταξε στα βαθιά και εκείνος ανταποκρίθηκε και με το παραπάνω πετυχαίνοντας κρίσιμα γκολ και βγάζοντας χαρακτήρα στο γήπεδο.

Τώρα πλέον η αντίδραση που βγάζει, δεν είναι του παίκτη – ταλέντου που είναι στα 22-23 αλλά πλέον είναι ώριμος, στα 27 προς 28 και ενώ αναδεικνύονται και άλλες πτυχές του χαρακτήρα του όπως εκείνη του ηγέτη. Δεν είναι και λίγο να ζητήσεις να χτυπήσεις το τελευταίο πέναλτι στον αγώνα κυπέλλου με τον ΟΦΗ, δεν θέλει και πολύ να δείχνεις πως επιστρέφεις πιο δυνατός από ότι ήσουν πιο πριν.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook