Κρήτη: Κανονικά η δράση σε τοπικά και Γ’ Εθνική

Συνεχίζεται η αθλητική δραστηριότητα στην Κρήτη, καθώς τα μέτρα που ανακοινώθηκαν απο τον Πρωθυπουργό δεν αφορούν κανένα νομό του νησιού.

Ολιστικό σχέδιο διάρκειας 30 ημερών για την αποτελεσματική ανάσχεση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, την προστασία της υγείας των πολιτών και την ουσιαστική στήριξη εργαζόμενων και επιχειρήσεων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το ειδικό lockdοwn αλα Γαλλικά που θα εφαρμοστεί από τις 3/11 εως 3/12 επιφέρει αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη καθώς η επικράτεια θα χωρίζεται σε 2 ζώνες, επιτήρησης και αυξημένου κινδύνου, αντί για 4 που ισχύει.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό τα νέα μέτρα που ξεκινούν από τις 6 το πρωί της ερχόμενης Τρίτης επικεντρώνονται στις δύο εστίες που, διαπιστωμένα, ευνοούν τη μετάδοση του ιού:

– Στη διασκέδαση και

– στην κινητικότητα των πολιτών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι ο «κόκκινος Οκτώβριος» με την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων τον αναγκάζει να βάλει και πάλι σε απόλυτη προτεραιότητα την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των πολιτών. «Το σημερινό μου μήνυμα είναι εκείνο που ήθελα εξαρχής να μην χρειασθεί να κάνω. Αλλά δεν επιτρέπεται να κλείσω τα μάτια στην σκληρή πραγματικότητα. Επιβάλλεται να θέσω εκ νέου την υγεία και την ασφάλεια των Ελλήνων πάνω από κάθε άλλη επιλογή. Αυτό το χρέος έχω. Και αυτό υπηρετώ» τόνισε χρακτηριστικά.

Ωστόσο, όπως ο ίδιος εξήγησε διατηρείται σε απόλυτη λειτουργία και σε όλη την ε Επικράτεια η λειτουργία της βιομηχανίας, του λιανεμπορίου και των σχολείων. Να σημειωθεί ότι τις επόμενες ώρες θα υπάρξει συνέντευξη τύπου από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα ο οποίος θα εξαγγείλει τα νέα μέτρα για την στήριξη της οικονομίας, των επιχειρήσεων και του κόσμου της εργασίας.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook