Θέμα: Περιμένοντας την σέντρα

Στις 10-11 Οκτωβρίου ξεκινάνε επιτέλους τα πρωταθλήματα Α1 και Α2 της ΕΠΣΗ, ενώ στις 17-18 Οκτωβρίου η Β’και Γ’ Κατηγορία.

Πιο αναλυτικά: 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ

Α1-Α2 Κατηγορία: 10-11 Οκτωβρίου 2020
Β’-Γ’ Κατηγορία: 17-18 Οκτωβρίου 2020

Α1 ΕΠΣΗ

Oι 15 ομάδες: 

ΑΕ Κατσαμπά, Ανθεστίων, ΑΟ Τυμπακίου, Βόνη, Γόρτυς, Μεταξοχώρι, Μινωική, ΑΕ Μοιρών, ΟΦ Αρκαλοχωρίου, ΠΑΝΟΜ, ΠΑΟ Κρουσώνα, Πήγασος, Ρωμανός, Τριτωνία, Χερσόνησος.

H διεξαγωγή του πρωταθλήματος θα γίνει σε δύο γύρους.

Ουσιαστικά όμως θα συμμετάσχουν 14 ομάδες αφού το Μεταξοχώρι έχει δηλώσει ότι δεν θα κατέβει και θα αποβληθεί μετά την 3η αγωνιστική. Έτσι, κάθε αγωνιστική δύο ομάδες θα έχουν ρεπό.

Ο πρωταθλητής της Α1, σύμφωνα με την ισχύουσα προκήρυξη της ΕΠΟ, ανέρχεται απευθείας στη Γ’ Εθνική.

Οι τρεις τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα (θέσεις 13η-14η-15η) θα υποβιβασθούν στην Α2. Στην περίπτωση που ηρακλειώτικες ομάδες από τη Γ’ Εθνική υποβιβασθούν στην Α1 ΕΠΣΗ, τότε ανάλογος αριθμός από την Α1, θα υποβιβασθεί στην αμέσως κατώτερη κατηγορία (Α2).

Η πρόβλεψη για τον αριθμό ομάδων στην Α1 Κατηγορία την περίοδο 2021-2022, είναι 14.

 

Α2 ΕΠΣΗ

Οι 24 ομάδες:

1ος Όμιλος

Μοχός, Δωριέας, Γούβες, Κουνάβοι, Γιούχτας 2010, Ομόνοια, Ν. Ηροδότου, Ποσειδώνας, Κεραυνός, Ν. Εργοτέλη, Δίας, Λίντο

2ος Όμιλος

Φαιστός, Ασήμι, Αγ. Βαρβάρα, Αετός Ανωγείων, Ρούβας, Ασίτες, Ραύκος, Αγ. Δημήτριος, Τύλισος, ΟΦΑΜ, ΕΓΟΗ, Δειλινά

Οι 24 ομάδες χωρίστηκαν με γεωγραφικά κριτήρια σε δύο Ομίλους των 12 ομάδων.

Κάθε όμιλος θα διεξαχθεί σε δύο γύρους. Οι δύο ομάδες που θα τερματίσουν στην 1η θέση κάθε ομίλου, θα ανέλθουν απευθείας στην Α1. Οι δύο ομάδες που θα τερματίσουν στη 2η θέση κάθε ομίλου θα αγωνιστούν σε αγώνα μπαράζ ανόδου και ο νικητής θα ανέλθει στην Α1.

Από την Α2 θα υποβιβαστούν στη Β’ Κατηγορία οι ομάδες που θα τερματίσουν στις δύο τελευταίες θέσεις (11η-12η) κάθε ομίλου.

Στην περίπτωση που υποβιβαστούν ηρακλειώτικες ομάδες από τη Γ’ Εθνική, τότε αντίστοιχα θα υποβιβαστεί από την Α2 στη Β’ Κατηγορία ανάλογος αριθμός ομάδων (ίσως να διεξαχθούν και αγώνες μπαράζ παραμονής μεταξύ ομάδων των δύο ομίλων).

Β’ ΕΠΣΗ

Οι 18 ομάδες  που χωρίστηκαν σε δύο ομίλους

Μετά την κλήρωση, οι όμιλοι της Β’ Κατηγορίας διαμορφώνονται ως εξής:

1ος Όμιλος
Γαρίπα
Ηρακλής Νιπ.
Κόροιβος
Ελπίδες Καρτερού
Τηγανίτης
Δόξα Ηρακλείου
Ερμής Ατσαλένιου
ΑΟ Καμινίων
Νέοι Μινωικής

2ος Όμιλος
Ζαρός
Παλιανή
Δαφνές
Μαραθώνας
Άλογο Μαλεβιζίου
Νέοι Αλμυρού
Θέρισος
Κανάρια
Εθνικός

Οι ομάδες χωρίστηκαν αρχικά με γεωγραφικά κριτήρια για τις εκτός Ηρακλείου και στη συνέχεια με κλήρωση, για τις εντός πόλεως Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλήματος και την απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΣΗ, στον 1ο Όμιλο τοποθετήθηκαν αρχικά οι ομάδες: Γαρίπα, Ηρακλής Νιπιδιτού, Κόροιβος και στον 2ο Όμιλο οι ομάδες: Ζαρός, Παλιανή, Δαφνές, Μαραθώνας, Άλογο Μαλεβιζίου, Νέοι Αλμυρού.

Οι ομάδες για τις οποίες  έγινε κλήρωση για τη συγκρότηση των ομίλων της Β’ Κατηγορίας ήταν: Ελπίδες Καρτερού, ΑΟ Καμινίων, Εθνικός, Ν. Μινωικής, Κανάρια, Ερμής, Θέρισος, Δόξα, Τηγανίτης.

Το πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας θα διεξαχθεί σε δύο γύρους.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 1η θέση κάθε ομίλου θα ανέλθουν στην Α2. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην τελευταία θέση (9η) κάθε ομίλου θα υποβιβαστούν στη Γ’ Κατηγορία.

Στην περίπτωση που υποβιβαστούν ομάδες της ΕΠΣΗ από τη Γ’ Εθνική, τότε αντίστοιχα θα υποβιβαστεί από τη Β’ Κατηγορία στη Γ’, ανάλογος αριθμός ομάδων (ίσως να διεξαχθούν και αγώνες μπαράζ παραμονής μεταξύ ομάδων των δύο ομίλων).

 

Γ’ ΕΠΣΗ

Οι 10 ομάδες: 

Χείμαρος, Ίνι, Παναθηναϊκός, Νέοι Μοιρών, Ροδιά, Θρίαμβος, Ελπίδες Ηροδότου, Κόρακας, ΑΕ Κρητών, Μαρτινέγκο.

Οι ομάδες, οι οποίες θα αγωνιστούν σε πρωτάθλημα με κανονική διάρκεια δύο γύρων.

Στη Β’ Κατηγορία θα ανέλθουν οι ομάδες που θα τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις της Γ’ Κατηγορίας.