Αναγνωστόπουλος: “Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο το έχουμε ανάγκη όλοι”

Ο Γενικός Αρχηγός του Α.Ο. Ανθεστίων Θραψανού, Μιχάλης Αναγνωστόπουλος προέβη σε μία δήλωση – έκκληση.

Ο Γενικός Αρχηγός του Α.Ο. Ανθεστίων Θραψανού, Μιχάλης Αναγνωστόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Στις 20 Ιουνίου αναλάβαμε ένα πολύ δύσκολο έργο.

Μάλλον το δυσκολότερο τα τελευταία χρόνια, βάσει της οικονομικής κατάστασης που βρισκόμαστε λόγω της πανδημιας του κορωνοϊού, καθώς τα έσοδα κατά ένα μεγάλο βαθμό είναι μειωμένα.

Το ξέραμε, αλλά δεν διστάσαμε. Αντ’ αυτού καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα 16μελες Δ.Σ., με νέα παιδιά στην πλειοψηφία χωρίς οικονομικό υπόβαθρο, αλλά με μεράκι και διάθεση για προσφορά.

Το όπλο μας? Η προσωπική δουλειά και η αφιέρωση του ελεύθερου χρόνου μας για την ομάδα.

Να σημειώσω εδώ ότι αυτό δεν θα μπορούσε να προχωρήσει χωρίς κάποια απο τα μέλη της προηγούμενης διοίκησης, που συμμετέχουν μαζί μας στο διοικητικό σχημα και μας καθοδηγούν με την εμπειρία τους.

Θέλω να ζητήσω από τον κόσμο του Θραψανού να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια, στηρίζοντας και πάλι την ομάδα μας, σε μια από τις δυσκολότερες περιόδους.

Επίσης, ζητώ απο το Δήμο Μινώα Πεδιάδας να αποτελέσει ένα καθοριστικό συμπαραστάτη, με τον θεσμικό του ρόλο, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Άλλωστε, παρακολουθούμε καθημερινά τις εξελίξεις, που αφορουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και διαπιστώνουμε με θλίψη, οτι ιστορικά σωματεία όπως ο Ζαρός, το Μεταξοχώρι και ο Δίας αδυνατούν να δηλώσουν συμμετοχή στην Α1 ΕΠΣΗ.

Το μέλλον αρκετών σωματείων είναι δυσοίωνο, αντιμετωπίζοντας δυσκολίες στη διοικητική στελέχωση.

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο το έχουμε ανάγκη όλοι, αλλά κυρίως τα νέα παιδιά, διότι είναι μια διέξοδος για την εξέλιξη και την ανάπτυξη τους σε όλα τα επίπεδα.

Καλώ λοιπόν την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου, να βοηθήσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, μειώνοντας τα έξοδα με οποιονδήποτε τρόπο, ούτως ώστε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να συνεχίσει να ελπίζει”.