Οι προτάσεις της Γόρτυνας στις απαιτήσεις της Γ.Γ.Α.

Με ανακοίνωση της η διοίκηση της Γόρτυνας προτείνει τις δικές της λύσεις για τις απαιτήσεις της Γ.Γ.Α. αναφορικά με το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

  • Το σωματείο μας κάνει ξεκάθαρο ότι σε καμιά περίπτωση δεν είναι αντίθετο με το νοικοκύρεμα των αθλητικών σωματείων και προς τούτο μάλιστα έχει αναλάβει εδώ και καιρό συγκεκριμένες πρωτοβουλίες οι οποίες διακόπηκαν λόγω των εξελίξεων στο θέμα του κορωνοϊού.

-Δεν είναι δυνατό μέσω πανδημίας η Γ.Γ.Α. να ζητάει από αναγνωρισμένα αθλητικά  σωματεία μέλη Ενώσεων και Ομοσπονδιών,  ένα πακτωλό δικαιολογητικών, μέσα σε ασφυκτικές ημερομηνίες (η προθεσμία λήγει σήμερα) και από  πλήθος υπηρεσιών, όχι για να μπει ένα σωματείο στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, αλλά για να αποκτήσει τον περιβόητο 4ψήφιο Κωδικό Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης που θα του επιτρέψει να κάνει είσοδο στην πλατφόρμα του μητρώου. (Αλήθεια δεν αρκεί ο Α.Μ. ΕΠΟ που έχουν όλα τα αναγνωρισμένα ποδοσφαιρικά αθλητικά σωματεία;).

  • Για το Μητρώο αυτό καθ’ αυτό είναι ξεκάθαρο ότι τα ερασιτεχνικά σωματεία πρέπει από εδώ και στο εξής, να πληρώνουν επιπλέον χρήματα σε λογιστές, φοροτέχνες αλλά και δικηγόρους, προκειμένου να τηρούν τα βιβλία τους, αλλά και ενδεχομένως να τροποποιήσουν ακόμα-ακόμα και τα καταστατικά τους. Κι όλα αυτά την ώρα που ντόπιοι παράγοντες και τοπικές κοινωνίες  “ματώνουν” κυριολεκτικά και μεταφορικά προκειμένου να κρατήσουν εν ζωή τα ερασιτεχνικά σωματεία του τόπου τους, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία.

Προκειμένου λοιπόν η πρωτοβουλία της Γ.Γ.Αθλητισμού να αποκτήσει νόημα και ουσία και να μην οδηγήσει στα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκει και συνεπώς στον “στραγγαλισμό” του ερασιτεχνικού αθλητισμού, το Α.Σ. Γόρτυς προτείνει:

  • Την απόδοση προσωρινού Κωδικού Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης σε όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία που είναι αναγνωρισμένα μέλη ενώσεων και ομοσπονδιών, προκειμένου τα σωματεία να εισέλθουν χωρίς άλλο προαπαιτούμενο στην σχετική πλατφόρμα και να ξεκινήσουν τις διαδικασίες προεγγραφής στο Μητρώο της Γ.Γ.Α.
  • Την απλοποίηση όλων των διαδικασιών ένταξης ενός σωματείου στο Μητρώο της Γ.Γ.Α.
  • Τη ενδελεχή ενημέρωση και διαβούλευση των Ενώσεων και των Σωματείων από ειδικούς  (νομικούς, φορετέχνες, λογιστές),  σχετικά με τους στόχους και  τις διαδικασίες ένταξης ενός σωματείου στο Μητρώο της Γ.Γ.Α.
    -Την έμπρακτη στήριξη της Γ.Γ.Α. σε επίπεδο τεχνογνωσίας, αλλά και σε οικονομικό και υλικοτεχνικό επίπεδο, προκειμένου τα ερασιτεχνικά σωματεία να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στη νέα αθλητική πραγματικότητα.
  • Την παραχώρηση εύλογου χρονικού περιθωρίου( λαμβάνοντας υπόψη και τις συνθήκες που λειτουργούν οι υπηρεσίες εν μέσω πανδημίας),  για την συλλογή των δικαιολογητικών αλλά και για την προσαρμογή των σωματείων στα νέα δεδομένα .

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook