Κιάσσος: “Μέλημα μας στον Αλμυρό να αναπτυχθούμε σε όλους του τομείς”

Ο Κώστας Κιάσσος μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την πρόκληση που έχει μπροστά του ο ΟΦΗ εν όψει των πλέι οφ αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα μετά την πανδημία του κορονοϊού.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στον Αλμυρό και τους στόχους που έχει βάλει ο ίδιος μαζί με την διοίκηση για το άμεσο μέλλον του σωματείου στις Εθνικές κατηγορίες.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Κιάσσος στον Athletic Radio 104,2

Για την πανδημία του κορονοϊού: “Γνωρίζουμε ότι έχει επηρεάσει όλους τους τομείς, όλες τις δουλειές, όλους τους Έλληνες – άλλους σε μεγαλύτερο και άλλους σε μικρότερο βαθμό. Ο Έλληνας έχει δείξει στο παρελθόν πως έχει βγει από δύσκολες, οικονομικά, καταστάσεις και θα βγει πιο δυνατός. Είδαμε ότι αναβλήθηκαν πολλές μεγάλες διοργανώσεις, επηρεάσει το ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα, αθλητές με προσωπικούς στόχους, ομάδες, μπάτζετ, χρήματα και ανθρώπινες ζωές”.

Για τις συνθήκες διαβίωσης στην Ελλάδα: “Σε μια τέτοια κατάσταση, όσες αποφάσεις παίρνονται, πρέπει να βλέπουμε τα χειρότερα που θα ακολουθήσουν, ο Έλληνας θα πρέπει να έχει μια κάλυψη να προστατεύεται, όχι οικονομικά και να μην υπάρχει εσωτερική διχόνοια. Βλέπω και συναντώ αγανακτισμένο κόσμο. Παρακολουθούμε άλλες χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο όμως οι οικονομίες τους είναι πιο ισχυρές. Στην Ελλάδα ήδη υπάρχουν τεράστια προβλήματα και υπάρχει πρόβλημα βιωσιμότητας και όσες αποφάσεις παίρνονται πρέπει να σκέφτονται τους εργαζόμενους. Στην Ελλάδα δεν είναι πρόβλημα οι προνομιούχοι αλλά εκείνοι που βγάζουν 500 και 600 ευρώ τον μήνα και τώρα δεν μπορούν αυτό. Το σημαντικό για εμένα είναι να έχεις φαγητό στο ψυγείο σου. Εμένα δεν με απασχολεί αν έχω 10 πράγματα στο σπίτι μου αλλά όταν βγαίνω από το σπίτι μου και βλέπω τον άλλον να μην έχει να φάει, εύχομαι να μην γίνουν χειρότερα τα πράγματα. Ο Έλληνας επειδή είναι Χριστιανός, πιστεύω πως ο Θεός το βλέπει και μας προστατεύει”.

Για την ενασχόληση του με την προπονητική: “Ένας προπονητής πρέπει να είναι διδακτικός και εννοώ με όλη την σημασία της λέξης. Πλέον και εγώ προσωπικά σαν άνθρωπος άλλαξα τα τελευταία χρόνια, μέσω συγκεκριμένων καταστάσεων, ζώντας κάποια πράγματα εγώ και οι δικοί μου άνθρωποι. Μπορείς να κάνεις μεγάλες πράξεις δίχως να φαίνονται”.

Για την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Αλμυρό: “Προχωράμε σε ένα πλάνο που θέλουμε να φέρουμε εις πέρας με σωστές θέσεις οργάνωσης, ανάπτυξης, εξέλιξης και στόχους της ομάδας μας, μέλημα μας τα κριτήρια που θέσαμε με την διοίκηση πως να αναπτυχθούμε σε όλους του τομείς. Σε κατεύθυνση 2-3 ετών με υπομονή με αγάπη αλλά με μεγάλη εργατικότητα. Προτεραιότητα μας οργανωτικό και ανανέωσης των ποδοσφαιριστών. Τον μεταγραφικό σχεδιασμό βάσει των κριτηρίων που έχουν τεθεί (χαμηλό μέσο όρο ηλικίας) με παίκτες έμπειρους που θα αποτελούν παράδειγμα, παίκτες που γνωρίζουμε μόνο εμείς σαν μεταγραφικούς στόχους μακρυά από κάθε μεταγραφολογία”.

Τα κριτήρια στελέχωσης του Αλμυρού της Γ’ Εθνικής: “Την εξέλιξη τους και μια ομάδα η οποία θα πορευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα μαζί, χωρίς πολλές αλλαγές και επεμβάσεις στο ρόστερ κάθε μεταγραφική περίοδο. Ποδοσφαιριστές με σεβασμό στο άθλημα όρεξη για διάκριση και δουλειά. Δίκτυο και συνεργασία με ομάδα του εξωτερικού που είμαστε σε συζήτηση. Θέλουμε ανθρώπους δίπλα μας που αγαπάνε τον αθλητισμό το ποδόσφαιρο και που αρμόζει στο προφίλ ο που χτίζεται καθημερινά. Τέλος θα πρέπει να ευχαριστήσω την διοίκηση για την στήριξη του πλάνου για το όραμα τους και την αφοσίωση, στις δύσκολες στιγμές που περνάει ο ελληνικός λαός είναι εδώ και και το δείχνουν”.

Για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο: “Μπαίνοντας να ασχοληθώ την προπονητική και το επιδίωξα μέσω του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι δύσκολος γιατί λείπει η οργάνωση. Ο αθλητισμός είναι ένας, δεν διαχωρίζεται επαγγελματικός και ερασιτεχνικός. Η λέξη “ερασιτεχνικός” είναι παρεξηγήσιμη και υπάρχουν πολλοί αθλητές που έχουν αγωνιστεί σε υψηλές κατηγορίες και αγωνίζονται σε ερασιτεχνικά σωματεία”.

Για τον φετινό ΟΦΗ: “Μέσα στο ποδόσφαιρο είναι πολύ φυσιολογικό να έχει και καλή και κακή εικόνα. Μιλάμε για μια νέα σελίδα, νέες καταστάσεις και νέοι άνθρωποι. Θέλω να φύγω από όλο αυτό το πριν γιατί δημιουργεί μια αρρώστια. Μου αρέσει αυτό που βλέπω τώρα και με χαροποιεί ιδιαίτερα ότι είναι μια ομάδα με ηρεμία γύρω από το ποδοσφαιρικό τμήμα, ένα συγκεκριμένο μοντέλο και φιλοσοφία. Θέλουν να το χτίζουν από το 1 μέχρι το 10, είναι συγκεκριμένα συστατικά για μια ομάδα που θέλει να εξελίσσεται και να προχωρεί. Το ειδικό για τον ΟΦΗ είναι ότι έχει ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού και το ξέρουν καλύτερα από εμένα ότι θα το εξελίξει και πως θα το κάνει καλύτερο. Αυτό είναι ατομική και ομαδική εξέλιξη. Ο ΟΦΗ θα προσπαθήσει να το εξελίξει προς το καλύτερο. Είμαι σίγουρος για αυτό. Στο ποδόσφαιρο δεν αφήνεται τίποτα στην τύχη του”.

Για την παρουσία του ΟΦΗ στα πλέι – οφ: “Από αυτό που έχω δει μέχρι τώρα, η λογική λέει ότι ο ΟΦΗ θα πάει στα πλέι οφ κάνοντας προετοιμασία για την επόμενη σεζόν. Δεν θα δώσει μεγάλο βάρος, θέλει να είναι μια προετοιμασία για τη νέα χρονιά και δεν πιστεύω ότι ο ΟΦΗ θα “σκοτώσει” τους ποδοσφαιριστές του. Για τον ΟΦΗ τα πλέι οφ είναι μια κανονική προετοιμασία για τη νέα σεζόν, αυτή είναι η δική μου αίσθηση. Δεν θα ρισκάρει τα πάντα για να το πληρώσει για το επόμενο πρωτάθλημα”.