Ασίτες 2009-2010: Η “τρελή” πορεία και η προσπάθεια καθιέρωσης στην Δ’ Εθνική!

Μπορεί η ομάδα των Ασιτών να απουσιάζει εδώ και τέσσερα χρόνια από την μεγάλη ερασιτεχνική κατηγορία, ωστόσο αυτά που έχει πετύχει στο παρελθόν δύσκολα μπορεί να τα ξεχάσει κανείς!

Το athleticradio.gr γυρίζει πίσω το χρόνο και σας υπενθυμίζει την εντυπωσιακή πορεία που έκανε η ομάδα των Ασιτών την περίοδο 2009-2010, κατακτώντας έτσι τον δεύτερο τίτλο στην ιστορία.

Οι “πράσινοι” εκείνη την περίοδο είχαν επιστρέψει από το Περιφερειακό, αφού την σεζόν 2007-2008 είχαν στεφθεί πρωταθλητές Ηρακλείου για πρώτη φορά στην ιστορία τους, ωστόσο δεν μπόρεσαν να κρατηθούν στις παραπάνω κατηγορίες.=

Με την επιστροφή στα τοπικά λοιπόν οι Ασίτες είχαν αποκτήσει άλλη δυναμική και εμπειρίες και αυτό φάνηκε από την πρώτη στιγμή της σεζόν 2009-10 όταν και η ομάδα κατέκτησε το τίτλο στο Ηράκλειο με μεγάλη άνεση και δημιούργησε ανεπανάληπτα ρεκόρ για την ιστορία των τοπικών πρωταθλημάτων.

Πιο συγκεκριμένα τερμάτισε δεκατρείς βαθμούς μπροστά από την ΑΕΚ, έχοντας παράλληλα 22 συνεχόμενες νίκες σε 30 παιχνίδια,ενώ είχε συνολικά 28 νίκες στο πρωτάθλημα.

Μάλιστα εκείνη την χρονιά καμία ομάδα δεν κατάφερε να πάρει ούτε βαθμό στην έδρα της έχοντας το απόλυτο 15 στα 15, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στον πρώτο γύρο δε δέχτηκε κανένα γκολ στην έδρα της. Η ομάδα συνολικά πέτυχε  94 γκολ από τα οποία τα 29 σημείωσε ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας Γιώργος Σταυρακάκης.

Τη περίοδο 2010/11 η ομάδα επιστρέφει στη Δ΄ Εθνική κατηγορία περισσότερο ώριμη και οργανωμένη με στόχο τη καθιέρωση και το χειροκρότημα. Παίρνει πανάξια την 5η θέση όπου ισοβάθμησε με τον ΠΟΑ έχοντας τη καλύτερη εντός έδρας άμυνα του πρωταθλήματος με μόνο 4 γκολ παθητικό.

Αναμφίβολα οι Ασίτες είναι μια ομάδα που λείπει από την μεγάλη κατηγορία και οι άνθρωποι που βρίσκονται τώρα εκεί θέλουν να ξαναζήσει το χωριό ένδοξες στιγμές του παρελθόντος…

ΥΓ: Πληροφορίες από το σαιτ Asites FC

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook