Ο Μανώλης Σουτζής στον Athletic Radio 104.2: “Ξέρω που έχω έρθει”

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν στην εκπομπή “Derby” ο νέος τεχνικός του Πόρου Μανώλης Σουτζής, ο οποίος μίλησε για Δαμάστα, Πόρο και Α1 ΕΠΣΗ.

Ο Μανώλης Σουτζής στην πρώτη του συνέντευξη μετά το ξαφνικό… διαζύγιο με την Δαμάστα και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Πόρου, ευχαρίστησε τους ποδοσφαιριστές και τους συνεργάτες του στην Δαμάστα, ενώ τόνισε πως ξέρει καλά σε τι ομάδα έχει πάει και σε τι κατάσταση αγωνιστική βρίσκεται.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Το πρώτο του σχόλιο για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Πόρου: “H δουλειά του προπονητή είναι ιδιαίτερα δύσκολη, όμως όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Για εμένα είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνω ομάδα που έχει στόχο την παραμονή στην κατηγορία. Ήταν μια δύσκολη απόφαση για να πάω στον Πόρο, όμως αυτό που με έκανε να πω ναι ήταν ο πρόεδρος, το συμβούλιο και η αγάπη που δέχτηκα από παίκτες παράγοντες και κόσμο που μου έδειξαν πόσο με θέλουν. Είμαι ένας άνθρωπος που έχω μάθει να αγωνίζομαι, δεν τα παρατάω ποτέ και θα προσπαθήσω να το περάσω στους παίκτες μου. Το μόνο που εγγυώμαι είναι ότι θα βλέπουν την ομάδα να παλεύει σε κάθε παιχνίδι. Ξέρω που ήρθα, η κατάσταση είναι δύσκολη, όμως η αγάπη των ανθρώπων με έκαναν να νιώσω σημαντικός και αυτό μετράει για εμένα και είπα το ναι”.

Για την αποχώρηση του από την Δαμάστα δήλωσε: “Δεν θέλω να αναφερθώ σε αυτό το κομμάτι, το μόνο που θέλω να κάνω είναι να ευχαριστήσω την ομάδα της Δαμάστας, τον πρόεδρο, το συμβούλιο όλο και θα ήθελα να κάνω ειδική αναφορά στον Αντώνη Λεκάκη, Αχιλλέα Δημητριάδη, Γιάννη Νικηφόρο, τους γενικούς αρχηγούς και γενικά όλο το κόσμο για την άριστη συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το καιρό. Φτιάξαμε μια ομάδα που κατά την άποψη μου ήταν η καλύτερη του πρωταθλήματος και στο τέλος θεωρώ θα δικαιωθεί η ομάδα και εύχομαι να το πετύχει, αφού είναι ο βασικός στόχος. Σε αυτό το σημείο να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στους ποδοσφαιριστές που συνεργάστηκα για την άριστη συνεργασία που είχαμε. Αξίζουν πολλά και θα φανεί μέσα στο χρόνο”.

Για την πρώτη του προπόνηση με τον Πόρο: “Είδα ότι υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν ταλέντο, μικρή ηλικία χωρίς μεγάλη πείρα. Μου έκανε εντύπωση ότι είναι καλά παιδιά, δεν είδα αδιάφορα παιδιά, αφού έχουν βάλει την ομάδα πάνω από το εγώ τους. Πρέπει να φτιάξουμε το ψυχολογικό μας κομμάτι. Έχουμε παίκτες με ποιότητα, θα δώσουμε βάρος στο ψυχολογικό και στην ομάδα γενικά. Έχουμε θέμα στο αμυντικό κομμάτι, όμως αναφέρομε σε όλη την ομάδα και όχι γενικά σε θέσεις. Έχουμε πίστη και μέχρι το Δεκέμβρη θα καταφέρουμε να πετύχουμε αρκετά και στις μεταγραφές του Δεκεμβρίου θα προσθέσουμε παίκτες με εμπειρία γιατί αν τους φέρουμε θα κάνουν καλύτερους τα παιδιά που είναι ήδη στην ομάδα. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι δουλειά, δουλειά και τίποτα άλλο.

Για την φιλοσοφία του: “Θα δουν μια ομάδα που θα δίνει τα πάντα, είτε χάνει είτε κερδίζει, θα παλεύει από το πρώτο λεπτό και ακόμα και στο τελευταίο ματς θα δίνει ότι έχει και δεν έχει. Έχω άποψη για το φετινό πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής αφού παρακολουθώ όλες τις κατηγορίες. Εμείς θα κάνουμε τον αγώνα μας και άμα βοηθήσουμε από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο θα κάνουμε κάτι καλό”. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι στο φετινό πρωτάθλημα, έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας. Ο πρώτος μπορεί να χάσει σε κάθε έδρα.

Για το ντέρμπι στο Ατσαλένιο: “Δύο τεράστιες ομάδες, με τεράστια ιστορία, βαριά φανέλα. Ντέρμπι και εκεί προγνωστικά δεν έχει. Μου έχει κάνει εντύπωση η όχι καλή πορεία του ΠΟΑ, αφού εγώ τον περίμενα ψηλά. Θα υπάρχει κόσμος και η νικήτρια ομάδα θα είναι αυτή που το θέλει περισσότερο”.

Για τον Γιάννη Ασσαριωτάκη: “Είναι ένας άνθρωπος που έχει προσφέρει πολλά, την αγαπάει την ομάδα και έχει δώσει την ψυχή του, ακόμα και τώρα. Μου έδειξε ότι ο Πόρος είναι τα πάντα για αυτόν και αυτό μου το ανέλυσε στις συζητήσεις μας και με έκανε να το δω με άλλο μάτι και να δεχτώ την πρόταση”.

Για την Δαμάστα και το πρωτάθλημα:  “Είναι από τα πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα των τελευταίων ετών. Έχουν δυναμώσει αρκετές ομάδες. Τώρα για τα Play Off να σας πω ότι όταν έφτιαχνα την ομάδα μαζί με τον Νικηφόρο λέγαμε να την σχεδιάσουμε για να μην πάει στα Play Off. Έτσι πιστεύω ακόμα και σήμερα ότι δεν θα υπάρχουν play off  χωρίς να υποτιμάω τις υπόλοιπες ομάδες εννοείται, αφού έχουν καλούς παίκτες, διοίκηση και προπονητές”.

Για το ματς κυπέλλου: “Το μόνο που δεν μας ενδιαφέρει είναι το κύπελλο. Παίζουμε ένα σημαντικό παιχνίδι την Κυριακή, μετά κύπελλο και πάλι το Σαββατο στον ΑΟΑΝ. Όχι ότι θα αδιαφορήσουμε αλλά κοιτάμε πρώτα το πρωτάθλημα”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook