“Η Δαμάστα λειτουργεί πιο επαγγελματικά από πολλές ομάδες”

Ο Ανέστης Αναστασιάδης μίλησε στον Αthletic Radio 104,2 και το Νίκο Μαρκάκη για την επιλογή του να παίξει στην Α1 ΕΠΣΗ με την Δαμάστα και στάθηκε στην προσέγγιση και τον επαγγελματισμό με τον οποίο λειτουργεί ο σύλλογος.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ανέστης Αναστασιάδης στον Athletic Radio 104,2

Για την επιστροφή του στην Κρήτη: “Επέστρεψα στο νησί μετά από 13 χρόνια, η γύναικα μου είναι από εδώ όμως έχω πάρα πολλούς φίλους και όλες οι συνθήκες ήταν ιδανικές για να επιστρέψουμε. Έχω τόσους δεσμούς με το νησί και την πόλη που παραμένουν ισχυρές”.

Για την μεταγραφή του στο τοπικό Ηρακλείου: “Δυστυχώς στις επαγγελματικές κατηγορίες, οι περισσότερες ομάδες λειτουργούν ερασιτεχνικά. Όμως υπάρχουν ομάδες όπως η Δαμάστα και ο Αλμυρός που λειτουργούν πιο επαγγελματικά. Σου δίνονται τα κίνητρα για να έρθεις σε αυτές τις ομάδες. Έγινε μεγάλη προσπάθεια με την αναδιάρθρωση και εδώ είναι το οξύμωρο σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Φαίνεται η έλλειψη νοοτροπίας και σκέψης που έχουν όλες αυτές οι ομάδες με εξαίρεση δύο – τρεις ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2. Είναι κρίμα γιατί μέσα από τις χαμηλότερες κατηγορίες τροφοδοτούνταν η πρώτη εθνική και η εθνική ομάδα γιατί στην Σούπερ Λιγκ 1 αν εξαιρέσεις τον ΟΦΗ και τον Ατρόμητο που έχουν αρκετούς Έλληνες στις υπόλοιπες αυτό δεν ισχύει”.

Για το αν ήταν δική του επιλογή: “Θα μπορούσα να συνεχίσω στην πρώτη κατηγορία, είχα κάποιες προτάσεις, ήμουν σε συζητήσεις και με την Λαμία όμως με κέρδισαν οι συνθήκες και ο πρόεδρος της Δαμάστας. Μίλησα με τον Μανώλη Σουτζή και τον Γιάννη Νικηφόρο που λειτουργούν επαγγελματικά και με κέρδισε αυτό το γεγονός. Από την στιγμή που δεν έμεινα στην Λαμία, πήρα την απόφαση να επιστρέψω στο Ηράκλειο, μίλησα με κάποιους φίλους και δεν χρειάστηκε να πάρω και δύσκολα την απόφαση. Είναι μια καινούργια εμπειρία για μια νέα ομάδα που πιστεύω ότι θα μεγαλώσει”.

Για την επιλογή της Δαμάστας: “Υπάρχουν παιδιά θα μπορούσαν άνετα να βρίσκονται σε ρόστερ ομάδων μεγαλύτερων κατηγοριών. Ήξερα τα παιδιά, μου μίλησαν με τα καλύτερα λόγια και για εμένα ήταν πιο εύκολα τα πράγματα. Και ο Αλμυρός έχει κάνει πολλές μεταγραφές επιπέδου μεγαλύτερης κατηγορίας. Όταν συναντήθηκα με τον πρόεδρο, τον ρώτησα ποιο είναι το ταβάνι μου απάντησε “δεν υπάρχει ταβάνι”. Τα έχει φέρει η μοίρα έτσι να παίζω σε ομάδες που δεν ήταν γνωστές όπως η Λαμία και η Καλλονή που μεγάλωναν στην συνέχεια. Θέλω να συμβεί το ίδιο και με την Δαμάστα”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook