Α1 ΕΠΣΗ: Το πιο λαμπερό πρωτάθλημα της δεκαετίας!

Μετά την ηχηρή μεταγραφή του Ανέστη Αναστασιάδη στην Δαμάστα, εννιά είναι πλέον οι παίκτες με σπουδαία καριέρα στην πρώτη κατηγορία. Το athleticradio.gr γράφει γιατί το φετινό πρωτάθλημα είναι το πιο δυνατό της δεκαετίας.

Αρκετοί ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν σε ομάδες της πρώτης Εθνικής κατηγορίας έχουν συνεχίσει την καριέρα τους στα τοπικά πρωταθλήματα, όπως είναι ο Λάμπρος Κεφαλούκος, Βενιζέλος Ανυφαντάκης και Στεφανής ωστόσο αυτό που είδαμε φέτος στο μεταγραφικό… παζάρι του καλοκαιριού δεν έχει προηγούμενη με τους παίκτες που έχουν φορέσει φανέλα ομάδων της Α’ Εθνικής να κοσμούν πλέον τα γήπεδα των Ερασιτεχνικών κατηγοριών.

Ας ξεκινήσουμε με την θέση του τερματοφύλακα και τον Αλέκο Κασμερίδη, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε ΟΦΗ και Λεβαδειακό, ενώ πέρυσι αγωνίστηκε στην Football League, πήρε την απόφαση να γυρίσει στο τοπικό για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Ένας ακόμα πρώην ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ της Λάρισας και της Κέρκυρας, πήρε τον ίδιο δρόμο για λογαριασμό του Αλμυρού. Ο λόγος για τον Μανώλη Μονιάκη.

Τον Μανώλη Μονιάκη θα συναντήσει στην ίδια ομάδα και ο έμπειρος επιθετικός Αλέξανδρος Περογαμβράκης που έχει αγωνιστεί και αυτός στον ΟΦΗ της Super League.  Ένας ακόμα Σουπερλιγκάτος παίκτης βρήκε… στέγη στον Αλμυρό με τον Λευτέρη Γιαλούση μετά τον Εργοτέλη και την Τρίπολη να αγωνίζεται στην Football League και φέτος να επιλέγει το Ερασιτεχνικό πρωτάθλημα για να συνεχίσει την καριέρα του.

Πάμε τώρα και στους παίκτες που τα τελευταία χρόνια παίζουν σε Εθνικές κατηγορίες, ωστόσο φέτος πήραν την απόφαση να αγωνιστούν στην Α’ ΕΠΣΗ μετά από αρκετά χρόνια. Μανώλης Ρουμπάκης και Τάσος Τριανταφύλλου θα παίζουν για λογαριασμό της Δαμάστας τη νέα χρονιά.  Το ίδιο ισχύει και με τον Δημήτρη Κοιλιάρα. Ο έμπειρος μέσος μετά το πέρασμα του από Εργοτέλη, Πανιώνιο βρισκόταν σε ομάδες της Γ΄Εθνικής κατηγορίας μέχρι το φετινό καλοκαίρι όπου πήρε την μεταγραφή του στον Αλμυρό.

Στο τέλος αφήσαμε την μεγαλύτερη μεταγραφή μέσα στο καλοκαίρι για την Δαμάστα. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Ανέστη Αναστασιάδη. Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός μέχρι πέρυσι ήταν αρχηγός της Λαμίας, ενώ στο παρελθόν έχει φορέσει τη φανέλα του ΟΦΗ, της Κέρκυρας, της Καλλονής και του Παναιτωλικού, παίρνοντας την απόφαση να αγωνιστεί στα 36του χρόνια στο πρώτο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα του Ηρακλείου.

Ξεκάθαρα φέτος στην πρώτη ερασιτεχνική κατηγορία της ΕΠΣΗ έχουν γίνει οι μεγαλύτερες μεταγραφές για τις ομάδες που… τόλμησαν να κάνουν την υπέρβαση ανεβάζοντας το μπάτζετ έχοντας παράλληλα και ένα στόχο, τον τίτλο.

Όπως είπαμε και παραπάνω φέτος το πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΗ αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ήδη στην πρώτη αγωνιστική έχουν αρχίσει ήδη οι παίκτες να… εκτελούν όπως ο “Πέρο” και ο Κοιλιάρας, ενώ στα ντέρμπι αλλά και στα Play Off θα φανούν πραγματικά οι ομάδες και οι προσωπικότητες που θα πάρουν στον… ώμο τους την ομάδα στον δρόμο για την κορυφή.

Όπως και να χει μόνο τα μεταγραφικά ονόματα που έχουν φέτος πάρει την μεταγραφή για το τοπικό μας αφήνει την εντύπωση ότι θα δούμε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα της τελευταίας δεκαετίας.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook