Θέμα: “Σπαζοκεφαλιά” για δυνατούς λύτες

Όλα στον… αέρα βρίσκονται αναφορικά με την σύνθεση των τοπικών Πρωταθλημάτων της ΕΠΣΗ την σεζόν 2019-20.

Και ενώ βρισκόμαστε περίπου 1,5 μήνα πριν την έναρξη των Πρωταθλημάτων της ΕΠΣΗ τα πάντα βρίσκονται στον αέρα.

Το athleticradio.gr επιχειρεί να βάλει κάτω τα δεδομένα για το πως θα είναι η σύνθεση των τοπικών Πρωταθλημάτων Ηρακλείου την νέα σεζόν, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Κατ΄αρχήν, όλα ξεκινάνε από την απόφαση της ΕΠΟ για τον Κρητικό Ομιλο. Αν γίνει τότε το ερώτημα είναι με ποσες ομάδες, αφού αν είναι παραπάνω από 9 τότε θα πρέπει να στελεχωθεί και με τους Δευτεραθλητές ή και με κάποιους Τριταθλητές των Ενώσεων της Κρήτης με οτι αυτό συνεπάγεται. Αν είναι με 9 ή δεν γίνει καθόλου, τότε δεν αλλάζει κάτι.

Στην Α1 δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται, αν και μένει η επίσημη επικύρωση, η αδυναμία συμμετοχής στην κατηγορία από Αγία Βαρβάρα (οδεύει προς Α2) και Τύλισο (προς Β κατηγορία), ενώ η Τριτωνία θα κατέβει κανονικά.

Οπότε η Ενωση βολιδοσκοπεί τις προθέσεις των ομάδων της Α2 που τερμάτισαν από την 3η θέση και κάτω την περυσινή σεζόν. Προφορικά έχει πει όχι ο Ρούβας, όπως και πέρυσι, ενώ και οι Γούβες φέρονται να εμφανίζονται αρνητικές.

Αν γίνει ο Κρητικός Ομιλος και δεν βρεθούν ομάδες να αντικαταστήσουν τις κενές θέσεις, που θα προκύψουν στην Α1, τότε ίσως οδηγηθούμε σε ένα μίνι Πρωτάθλημα, δηλαδή με μικρότερο αριθμό ομάδων από τις 16 (ενδεχομένως με 12 ομάδες).

Όλα είναι “ανοικτά”, υπάρχουν σενάρια και είναι άγνωστο τι τελικά θα πράξει η ΕΠΣΗ στην οποία πέφτει η… “καυτή πατάτα”.

Όλα πάντως ξεκινάνε από την ΕΠΟ, ενώ η τοπική Ενωση ενδέχεται να δώσει παράταση συμμετοχής στις ομάδες πέρα από την 31η του Ιούλη.

Και όλα αυτά ενώ η Κλήρωση έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Αυγούστου και η έναρξη των τοπικών Πρωταθλημάτων για τις αρχές Σεπτεμβρίου. 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook