Aντιδράσεις από τον Γραμματέα του Ρωμανού για τον ορισμό του Τελικού

Aναφέρει οτι δεν θα έπρεπε να οριστεί ο Τελικός την Μ. Τετάρτη στις 17.30 την ώρα που τελείται η ακολουθία του Ιερού ευχελαίου και ακολουθεί ο Ορθρος της Μ. Πέμπτης.

Η ανακοίνωση του Γραμματέα του Δ/Σ “Α.Ο. ΡΩΜΑΝΟΣ”, Πρωτοπρεσβύτερου, Γεώργιου Μιχ. Μπαλτζάκη: 

“Ο τελικός του Κυπέλλου Ε.Π.Σ.Η. ορίσθηκε τελικά την Μεγάλη Τετάρτη στις 17:30 το απόγευμα (την ίδια ώρα σε όλους του Ιερούς Ναούς του Ηρακλείου τελείται η ακολουθία του Ιερού ευχελαίου και ακολουθεί ο όρθρος της Μ. Πέμπτης) χωρίς ουσιαστικά να ερωτηθούν τα ενδιαφερόμενα σωματεία ούτε και οι ποδοσφαιριστές των ομάδων (για ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο πρόκειται, όχι για επαγγελματίες) εάν μπορούν Μ. Εβδομάδα να πάρουν άδεια από την εργασία τους και να ανταποκριθούν σε όλες αυτές τις υποχρεώσεις.

Με αυτό τον τρόπο αγαπητοί μου αδελφοί η Ε.Π.Σ.Η. αποκλείει και όλους εκείνους τους φίλους του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου που παράλληλα θέλουν να εκτελέσουν και τα θρησκευτικά τους καθήκοντα από τον τελικό του κυπέλλου.

Δυστυχώς νομίζω σε αυτή τη χώρα έχουμε χάσει πλέον το μέτρο, δεν ξέρω για ποίο λόγο λειτουργούμε με αυτό τον τρόπο, χωρίς να σεβόμαστε το θρησκευτικό συναίσθημα των ανθρώπων, τα πατροπαράδοτα έθιμα μας, και το δικαίωμα του κάθε ενός από εμάς να παρακολουθήσει την ομάδα του στον συγκεκριμένο αγώνα, αλλά να εκτελέσει και τα θρησκευτικά του καθήκοντα τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Είναι το ίδιο ακριβώς πρόβλημα που δημιουργείται κάθε Κυριακή (και για το οποίο είχα διαμαρτυρηθεί επανειλημμένως τα 8 χρόνια που ήμουν έφορος της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου του Α.Ο Ρωμανός) με τον ορισμό των αγώνων του Παιδικού πρωταθλήματος στις 9 και τις 10 το πρωί της Κυριακής την ώρα της Θ. Λειτουργίας, τη στιγμή που ακόμη και τα καταστήματα όταν ανοίγουν Κυριακή (που κακώς ανοίγουν) ανοίγουν στις 11 το πρωί.

Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο μερικές σκέψεις μόνο εκθέτω με πολλή αγάπη προς όλους, νομίζω πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι και να εργασθούμε πάνω σε αυτά τα θέματα περισσότερο, να αφήσουμε τις δικαιολογίες ( τώρα είναι αργά….., τα έχουμε κανονίσει……, έχουμε τυπώσει τις προσκλήσεις…….., δεν έχουμε αρκετά γήπεδα για το παιδικό, κ.λ.π.) και να βρούμε λύσεις, λύσεις που να μην προσβάλουν τον Βασιλιά των Σπορ που είναι το αγαπημένο άθλημα όλων μας το ποδόσφαιρο, με το οποίο πολλοί γονείς έχουμε αποφασίσει να καλλιεργήσουμε τα σώματα των παιδιών μας,  αλλά και να μην μας απομακρύνουν από τις παραδόσεις, τα πατροπαράδοτα έθιμα μας και την καλλιέργεια του πνεύματος και της ψυχής όλων μας και ιδιαίτερα  των παιδιών μας.

Με αγάπη Χριστού

Καλή Μ. Εβδομάδα και Καλή Ανάσταση σε όλους

Πρωτοπρεσβύτερος

Γεώργιος Μιχ. Μπαλτζάκης

γραμματέας Δ/Σ Α.Ο. ΡΩΜΑΝΟΣ”

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook