Λαμπρινός: «Tο Παγκρήτιο είναι πανέτοιμο να φιλοξενήσει την Εθνική»

Άλλη μια σημαντική σειρά συναντήσεων για την έλευση της Εθνικής Ομάδας των Ανδρών στο Παγκρήτιο Στάδιο υπήρξε την Τετάρτη, 

Στο Ηράκλειο βρέθηκαν ο εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ, Αλέξης Δέδες, ο Τεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Ελλάδας, Άγγελος Μπασινάς και το Υπηρεσιακό στέλεχος της ΕΠΟ, Λώρα Δημητρίου και το πρωί βρέθηκαν για επιθεώρηση στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Εκεί ήταν, εκπροσωπώντας την ΕΠΣΗ, ο πρώτος Αντιπρόεδρος, Γιώργος-Πλούταρχος Κουτεντάκης ενώ παρέστησαν ακόμα στελέχη του Δήμου Ηρακλείου, όπως και αρμόδιοι τεχνικοί.

Συζητήθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με τις απαραίτητες και λεπτομερείς παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στις εγκαταστάσεις, προκειμένου να μπορούν να φιλοξενηθούν οι αγώνες της Εθνικής στα προκριματικά του EURO 2020.

Το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ κ. Νίκος Τζώρτζογλου παρέθεσε γεύμα σε γνωστό εστιατόριο του Ηρακλείου στα στελέχη της Ομοσπονδίας.

Η αντιπροσωπεία της ΕΠΟ την Τετάρτη το απόγευμα είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό και και τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού και Πρόεδρο της Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου Κώστα Βαρδαβά και το βράδυ  με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη.

Πρόθεση της ΕΠΟ είναι να ορίσει ως έδρα της Εθνικής για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2020 το Παγκρήτιο Στάδιο.

Για να συμβεί αυτό, απαιτούνται ορισμένες εργασίες στο Στάδιο, το μεγαλύτερο κόστος των οποίων προτίθεται να αναλάβει η Ομοσπονδία.

Ωστόσο και ο Δήμος, όπως τόνισε ο Δήμαρχος στους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας, είναι διατεθειμένος να συμβάλλει, πάντα στο μέτρο των δυνατοτήτων του, ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι  συγκεκριμένες εργασίες.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης ο Δήμαρχος δήλωσε:

«Όπως έχω πει και άλλες φορές, το Ηράκλειο διαθέτει τις εγκαταστάσεις, την τεχνογνωσία και το ανθρώπινο δυναμικό ώστε να γίνει μια πολύ καλή  έδρα  για την  Εθνικής Ελλάδος και στο ποδόσφαιρο. Κυρίως διαθέτει χιλιάδες ανθρώπους που αγαπούν την Εθνική, θέλουν να την βλέπουν όσο συχνότερα γίνεται και είναι έτοιμοι να την βοηθήσουν, γεμίζοντας το Στάδιο στους αγώνες της.

Η συζήτηση με τον κ. Μπασινά και τον κ. Δέδε ήταν εποικοδομητική. Θεωρώ ότι εφόσον υπάρχει καλή διάθεση από όλες τις πλευρές, θα βρεθεί ο τρόπος ώστε να ξεκινήσουν σύντομα οι βελτιωτικές παρεμβάσεις που θα καταστήσουν το Παγκρήτιο Στάδιο πανέτοιμο να φιλοξενήσει την Εθνική».