Πήρε θέση η ΕΠΣΗ για την κάρτα υγείας

Με επιστολή της διερωτάται: «Μήπως χρειάζονται κάρτα υγείας και εκείνοι που έθεσαν ως προθεσμία εφαρμογής λίγες μόνο ημέρες για εκατοντάδες χιλιάδες αθλητές σε όλη την Ελλάδα»;

Η επιστολή της ΕΠΣΗ: 

“ΠΡΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κ. ΞΑΝΘΟ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ κ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
Ε.Π.Ο.
ΕΝΩΣΕΙΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Με έγγραφο που παρέλαβαν στις 4 Οκτωβρίου οι Ποδοσφαιρικές Ενώσεις όλης της χώρας, ανάμεσά τους και η ΕΠΣ Ηρακλείου, ενημερωθήκαμε επίσημα για την θέσπιση της κάρτας υγείας αθλητή για όλες τις Ομοσπονδίες, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Υγείας και του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Μια απόφαση που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και ασφαλώς απαραίτητη, διασφαλίζοντας σε συνέχεια των υπαρχουσών καταστάσεων υγείας, την συμμετοχή των αθλητών στους αγώνες και τις προπονήσεις.

Ωστόσο, η εφαρμογή της κάρτας υγείας αθλητή από τις 9 Οκτωβρίου 2018, δηλαδή με περιθώριο μόλις πέντε ημερών από την κοινοποίηση της απόφασης στις Ενώσεις και στα σωματεία, θεωρούμε ότι μπορεί να φέρει αντίστροφα αποτελέσματα από τα επιθυμητά.

Δυστυχώς ένα τόσο σοβαρό ζήτημα αντιμετωπίζεται με προχειρότητα και βιασύνη. Αλήθεια, θα μπορούσαν 10.000 περίπου αθλητές που βρίσκονται στη δύναμη των ποδοσφαιρικών σωματείων και ακαδημιών της ΕΠΣ Ηρακλείου να εκδώσουν κάρτα υγείας μέσα σε λίγες ώρες; Ακόμα και αν όλα τα νοσοκομεία και οι γιατροί του Ηρακλείου λειτουργούσαν αυτές τις μέρες μόνο για την κάρτα υγείας αθλητή και πάλι δεν θα επαρκούσε ούτε για το 1/10 των αθλητών!

Και παράλληλα ερωτούμε, μήπως χρειάζονται κάρτα υγείας και εκείνοι που έθεσαν ως προθεσμία εφαρμογής λίγες μόνο ημέρες για εκατοντάδες χιλιάδες αθλητές σε όλη την Ελλάδα; Ας είμαστε σοβαροί!

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου ενημερώνει ότι είναι πρακτικά αδύνατη η εφαρμογή της κάρτας υγείας αθλητή από τις 9 Οκτωβρίου. Ζητούμε την κατανόηση, την ευαισθησία και πάνω απ’ όλα την σοβαρότητα σ’ αυτό το ζήτημα και να δοθεί η παράταση ενός εύλογου χρονικού διαστήματος για την έκδοσή της από τους αθλητές.

ΝΙΚΟΣ ΤΖΩΡΤΖΟΓΛΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΣΗ”