Φιλοξενίδης: “Η ομάδα γύρισε σελίδα”

Ο τεχνικός του Μαραθώνα μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, για την πρεμιέρα της Β2 ΕΠΣΗ και το ματς με τον Αγιο Δημήτριο αλλά και τους λόγους που είπε το “ναι” στην πρόταση που του έγινε και ανέλαβε την ομάδα από τα Καλέσα.

Το προσεχές Σαββατοκύριακο ξεκινάει και το φετινό πρωτάθλημα της Β κατηγορίας της ΕΠΣΗ με δράση και στους δύο ομίλους.

Ο τεχνικός του Μαραθώνα, Κώστας Φιλοξενίδης, μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, και την εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη, για την πρεμιέρα της Β2 ΕΠΣΗ, το ματς με τον Αγιο Δημήτριο αλλά και τους λόγους που είπε το “ναι” στην πρόταση που του έγινε και ανέλαβε την ομάδα από τα Καλέσα.

Αναλυτικά όσα είπε o Κώστας Φιλοξενίδης την εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη

Για το φετινό πρωτάθλημα της Β2 ΕΠΣΗ

“Θα είναι ένα δυνατό πρωτάθλημα και ειδικά ο Ομιλός μας έχει πολύ καλές ομάδες. Θα υπάρχει ανταγωνισμός και θα γίνουν καλά ματς. Είναι μία παράξενη και δύσκολη κατηγορία Την παρακολουθώ τα τελευταία χρόνια και βλέπω οτι ανεβαίνει το επίπεδο”.

Για τον φετινό Μαραθώνα

“Εμείς κάνουμε ένα νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα. Έχουμε ένα πλάνο 4ετίας. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε τα  ταλέντα που υπάρχουν στα Καλέσα που είναι ποδοσφαιροχωριό. Η ομάδα γύρισε σελίδα. Κοιτάμε το μακροπρόθεσμο αλλά θα δούμε και το βραχυπρόθεσμο. Θα στηριχθούμε σε μικρούς παίκτες. Η ομάδα θα πρέπει να πρωταγωνιστεί και να παίζει σε ανώτερη κατηγορία. Θέλουμε να παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο και πιστεύω οτι θα βγει κάτι καλό. Είμαστε σε καλό δρόμο. Κάνουμε το RESTART μας”.

Για την συμφωνία με την ομάδα

“Ήταν μία εύκολη απόφαση για μένα. Είμαι από το χωριό και έχω παίξει μπάλα στον Μαραθώνα. Είχα μια πολύ καλή κουβέντα με την Διοίκηση και μου άρεσε το πλάνο που τέθηκε. Αυτό με τράβηξε. Θέλω να έχουμε μία ανάλογη πορεία με το Αθλόπολις. Πέρασα 4 υπέροχα και πετυχημένα χρόνια εκεί και από την Β  κατηγορία βρεθήκαμε στην Α1. Η περιοχή έχει ταλέντα και πρέπει να τα αξιοποιήσουμε. Αγαπώ αυτή την ομάδα και έχουμε κοινή φιλοσοφία με την Διοίκηση”.

Για τον άλλο όμιλο της Β κατηγορίας, την Β1 

“Είναι ένας εξίσου καλός όμιλος. Δεν θέλω να κάνω συγκρίσεις αλλά είναι και αυτός δυνατός. Κάθε όμιλος έχει τις δυσκολίες του”.

Για το ματς της πρεμιέρας την Κυριακή με τον Αγιο Δημήτριο

“Θα είναι ένα δύσκολο ματς όπως και όλα τα φετινά. Κάθε ξεκίνημα είναι δύσκολο αλλά θέλουμε να μπούμε με το… δεξί”.

Για τα νέα παιδιά

“Μου αρέσει να δουλεύω με νεαρούς παίκτες. Βέβαια οι έμπειροι μπορούν να καταλάβουν πιο γρήγορα τι θέλει ο κάθε προπονητής αλλά οι νέοι μπορούν να βελτιώνονται συνεχώς.  Υπάρχει ταλέντο στο Ηράκλειο απλά χρειάζεται να αξιοποιηθούν. Εκεί το χάνουμε το θέμα”.

Το μήνυμά του για τον κόσμο του Μαραθώνα

“Έχουν ανταποκριθεί στην νέα προσπάθεια που γίνεται. Είναι και θα είναι κοντά μας. Τους θέλουμε δίπλα μας. Μας δίνουν δύναμη. Θα δουν καλό και σωστό ποδόσφαιρο από μας. Κάτι διαφορετικό”.