Στον Ηρόδοτο το Κύπελλο

Με μπλε χρώμα βάφτηκε το κύπελλο ΕΠΣΗ καθώς ο Ηρόδοτος επικράτησε 2-0 του Μοχού στον τελικό και πήρε το κύπελλο.

Για πέμπτη φορά στην ιστορία του ο Ηρόδοτος στέφθηκε Κυπελλούχος Ηρακλείου επικρατώντας με 2-0 του Μοχού στο Παγκρήτιο Στάδιο με γκολ του Κουνενάκη στο 26΄ και του Τσιτλακίδη στο 84΄.

Αγχώδες ξεκίνημα Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν αγχωμένα το παιχνίδι ωστόσο ο Μοχός ήταν η ομάδα που πατούσε καλύτερα στο γήπεδο. Η ομάδα του Δημήτρη Βολονάκη που ήταν και τυπικά γηπεδούχος ξεκίνησε επιθετικά και με 4-3-3 την ομάδα του. Ο Ψαρουλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα δεξιά ο Μερκουλίδης, αριστερά ο Φερεντίνος ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούσαν οι Πεπονάκης και Ιερωνυμάκης. Στο κέντρο έπαιζαν οι Φοινοκαλιώτης, Καρβελάς και Νταουσιάνης ενώ την τριάδα στην επίθεση αποτελούσαν οι Ανυφαντάκης, Πατούνας Ν. και Κουράκης.

Ο Λάκης Καργιωτάκης από την πλευρά του Ηροδότου ξεκίνησε με 4-4-2 με τον Ξενοδόχοφ κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα δεξιά ο Καραφωτιάς, αριστερά ο Μαρκάκης και στο κέντρο της άμυνας οι Ζανταλής και Μαυρίδης. Στο κέντρο το δίδυμο των αμυντικών μέσων αποτελούσαν οι Κουνενάκης, Κουτούζος και στα δύο άκρα οι Νικηφόρος(αριστερά) και Κοζυράκης(δεξιά) ενώ τέλος το επιθετικό δίδυμο αποτελούσαν οι Δεδελετάκης και Καστελιανάκης Άγγελος.

Ο Μοχός ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και πίεζε την εστία του Ηροδότου για να πετύχει το γκολ που θα τον έβαζε μπροστά στο σκορ. Ο Μοχός στάθηκε άτυχος καθώς στο 13΄ ο Πεπονάκης βγήκε εκτός παιχνιδιού λόγω τραυματισμού και την θέση του πήρε ο Γεωργόπουλος με τον Φερεντίνο να πηγαίνει στο κέντρο της άμυνας.

Και ενώ ο Μοχός φάνηκε να ελέγχει το παιχνίδι στο 26΄ ο Ηρόδοτος άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Κουνενάκη μετά από κεφαλιά-πάσα του Καστελιανάκη. Το γκολ των κυανόλευκων πτόησε κάπως τους παίκτες του Μοχού που πίεσαν για την ισοφάριση. Στο 33΄ οι κυανόλευκοι άγγιξαν το γκολ ωστόσο το σουτ που επιχείρησε ο Καστελιανάκης έδιωξε σε κόρνερ ο Ψαρουλάκης. Στο 40΄ ο Νταουσιάνης δεν επωφελήθηκε την λάθος συννενόηση Ξενοδόχοφ-Μαρκάκη και το πλασέ που έκανε έφυγε ψηλά άουτ. Στο 49΄ ο Νταουσιάνης έστρωσε στον Καρβελά όμως το σουτ του τελευταίου έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Ξενοδόχοφ. Το παιχνίδι τελείωσε στο 84΄ όταν ο Ζαφείρης έκλεψε την μπάλα από τον Μερκουλίδη, ο Μαρκάκης έβγαλε την σέντρα και ο Τσιτλακίδης με κοντινή προβολή έκανε το 0-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

Μοχός: Ψαρουλάκης, Μερκουλίδης, Φερεντίνος, Ιερωνυμάκης, Πεπονάκης(13΄ Γεωργόπουλος), Νταουσιάνης, Φοινοκαλιώτης(78΄ Κεφαλούκος), Ανυφαντάκης, Κουράκης, Πατούνας Ν.(66΄ Νοικοκυράκης). Καρβελάς. Ηρόδοτος: Ξενοδόχοφ, Καραφωτιάς(λ.τρ.75΄ Τσαλίχης), Μαρκάκης, Ζανταλής, Μαυρίδης, Κουνενάκης, Κουτούζος, Νικηφόρος(70΄ Ζαφείρης), Κοζυράκης, Δεδελετάκης(66΄ Τσιτλακίδης), Καστελιανάκης Αγ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook