Τα 10 χρόνια των Κεντρικών Εγκαταστάσεων γιόρτασαν στα S/M Χαλκιαδάκης

Παρουσία του Μηνά και της Χριστίνας Χαλκιαδάκη, γίορτασαν την συμπλήρωση 10 χρόνων από το 2009 όταν και τα S/M Χαλκιαδάκης δημιούργησαν τις κεντρικές εγκαταστάσεις στο Γάζι.

10 χρόνια συμπλήρωσαν οι υπερσύγχρονες κεντρικές εγκαταστάσεις των S/M Χαλκιαδάκης όπου στεγάζονται τα γραφεία, οι αποθήκες και τα κέντρα παραλαβής και διανομής της εταιρείας και των καταστημάτων.

Λίγα λόγια για τις Κεντρικές Εγκαταστάσεις των S/M Χαλκιαδάκης

Σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις έκτασης 14 στρεμμάτων σε συνολική έκταση 40 στρεμμάτων, έχει πλέον μετεγκατασταθεί το κέντρο διανομής και τα κεντρικά γραφεία της Χαλκιαδάκης Α.Ε., το μεγαλύτερο κέντρο διανομής στη Νότια Ελλάδα και ένα από τα πιο σύγχρονα στα Βαλκάνια. Παρά την κακή οικονομική συγκυρία υλοποιήθηκε με επιτυχία ένα έργο που ξεκίνησε πριν 4 χρόνια και σηματοδοτεί μία νέα εποχή για την επιχείρηση.

Οι νέες εγκαταστάσεις μας δίνουν τη δυνατότητα να καλύπτουμε αμεσότερα και επαρκέστερα τις ανάγκες σας τροφοδοτώντας τα καταστήματά μας συχνότερα και με ακόμα πιο φρέσκα προϊόντα. Εξασφαλίζουμε τις ιδανικότερες προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας των προϊόντων καθώς και τις τέλειες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας επιτυγχάνοντας την μέγιστη δυνατή διάρκεια ζωής του προϊόντος στο σπίτι σας.

Εφαρμόζεται Σύστημα Διαχείρισης Αποθήκης WMS (warehouse Management System), το οποίο βασίζεται σε λειτουργίες Radio Frequency Systems (Συστήματα ασύρματης επικοινωνίας) για όλο το εύρος των δραστηριοτήτων της. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζονται οι βέλτιστες συνθήκες σχετικά με την πιστότητα και την ασφάλεια των παραλαβών, την ιχνηλασιμότητα και τον πλήρη έλεγχο των αποθεμάτων.

Το κτίριο κατασκευάστηκε με προεντεταμένο μπετό για περισσότερη αντοχή και μεγαλύτερο δείκτη πυραντίστασης. Όλοι οι εξωτερικοί τοίχοι επενδύθηκαν εσωτερικά με πανέλα για βελτίωση της θερμομόνωσης ώστε οι συνθήκες θερμοκρασίας που επικρατούν εσωτερικά του κτιρίου να είναι κατάλληλες για όλες τις εποχές του χρόνου για τους εργαζόμενους και τα διακινούμενα τρόφιμα και ποτά.

Για το φωτισμό όλων των αποθηκευτικών χώρων έχουν τοποθετηθεί φωτοσωλήνες οι οποίοι φωτίζουν όλους τους χώρους με φυσικό φωτισμό χρησιμοποιώντας ενέργεια από τον ήλιο, κάνοντας χρήση ειδικών κατόπτρων που διαχέουν το φυσικό φωτισμό σε όλους τους χώρους τοποθέτησης και διακίνησης φορτίων. Με τον τρόπο αυτό γίνεται εξοικονόμηση ενέργειας 180 kw για 10 ώρες ημερησίως 1800 kw (κιλοβατόρες). Επίσης για τον εξαερισμό όλων των αποθηκευτικών χώρων έχουν τοποθετηθεί ειδικοί εξαεριστήρες που δουλεύουν με φωτοβολταϊκά κάτοπτρα ώστε οι χώροι να αερίζονται επαρκώς καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας χωρίς να καταναλώνουν ενέργεια. Με αυτές τις δύο παρεμβάσεις δημιουργήθηκαν συνθήκες για εργασία ανθρώπων με ασφάλεια και αποθήκευση εμπορευμάτων σε χώρους που πληρούν όλες τις προδιαγραφές ISO 22000 (H.A.C.C.P.), εξοικονομώντας ενέργεια και προστατεύοντας το περιβάλλον.

Ιδιαίτερη μέριμνα δόθηκε στο σχεδιασμό των ψυκτικών θαλάμων ώστε να δουλεύουν στο minimum κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς όλα τα μηχανήματα δουλεύουν με capacity control και όλες οι εκτονωτικές βαλβίδες στους θαλάμους είναι ηλεκτρονικές. Έχει εγκατασταθεί πρότυπη μονάδα βιολογικού καθαρισμού για τη διοχέτευση των λυμάτων των αποθηκών και των ψυκτικών θαλάμων.

Τέλος, λειτουργεί εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στο χώρο των αποθηκών συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 85 kw.

Οι νέες εγκαταστάσεις σε αριθμούς:
25 φορτηγά και φορτηγά ψυγεία
27 ράμπες φορτοεκφόρτωσης
43.000 m3 αποθήκες χωρίς ψύξη συνολικού όγκου
6.990 m3 αποθήκες με ψύξη και κατάψυξη συνολικού όγκου
6,5 τόνους φρέσκου κρέατος καθημερινά
38 τόνους φρούτα και λαχανικά καθημερινά
12 εκατομμύρια ευρώ κόστος επένδυσης

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook