Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η «Ημερίδα Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης»

Με την υποστήριξη της ΑΝΕΚ LINES.

– Stoiximan.gr -Αγώνες με 0% Γκανιότα* κάθε μέρα *Αφορά την επιλογή “Νικητής Αγώνα” πριν την έναρξη. Διαθέσιμο σε επιλεγμένα παιχνίδια

H ΑΝΕΚ LINES, φιλοξένησε με επιτυχία την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 στο υπερσύγχρονο Συνεδριακό Κέντρο της, στα Χανιά «Ημερίδα Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης», αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά έμπρακτα τη στήριξη πρωτοβουλιών στον άξονα της βιώσιμης και αειφορικής ανάπτυξης.

Την ημερίδα που συνδιοργάνωσε η Global Sustain και η European Sustainability Academy (ESA), εγκαινιάζοντας το πρόγραμμα της «EU Green Week», πλαισίωσαν με τις ομιλίες τους εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της πολιτικής ηγεσίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιμελητηρίων, επιστημονικών και ερευνητικών ιδρυμάτων, τοπικών και πανελλαδικών φορέων.

Συγκεκριμένα, αναλύθηκαν θέματα ποικίλης ύλης με έμφαση στους τομείς των γεωργικών ειδών διατροφής, του τουρισμού, των μεταφορών και της ενέργειας, στο πλαίσιο της προώθησης στρατηγικών επιλογών για την αειφορική ανάπτυξη των οργανισμών και τα οφέλη για το νησί και την τοπική κοινωνία.

Κατά την έναρξη, χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΝΕΚ LINES , Γεώργιος Κατσανεβάκης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: « Για όλους εμάς στην ΑΝΕΚ LINES, η βιωσιμότητα και η αειφορία, αποτελούν καθημερινή προτεραιότητα και βασικούς πυλώνες της λειτουργίας μας, σε κάθε επίπεδο. Με προορισμό την παραγωγή αξίας που έχει απτά αποτελέσματα στον τόπο μας, στηρίζουμε με συνέπεια κάθε πρωτοβουλία, που θα κάνει την Κρήτη μας πρότυπο αειφορικής ανάπτυξης, πολλαπλασιάζοντας τις ευκαιρίες για την εξέλιξη του τουριστικού προϊόντος, του πρωτογενή μας τομέα και κάθε πτυχής που αγγίζει τη ζωή του τόπου μας και των ανθρώπων του»

Η Ευρωβουλευτής & Πρόεδρος της Επιτροπής για το Μέλλον της Επιστήμης & Τεχνολογίας του Ευρωκοινοβουλίου κα  Εύα Καϊλή, αναπτύσσοντας το θέμα Blockhain, Τεχνητή Νοημοσύνη και Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης,  επεσήμανε μεταξύ άλλων το  πως βοηθούν οι ανατρεπτικές τεχνολογίες και η αυτοματοποίση τη βιώσιμη ανάπτυξη  αλλά και την καθημερινότητά μας, τονίζοντας ότι θα πρέπει τα τεχνολογικά επιτεύγματα να χρησιμοποιούνται με τέτοιο τρόπο,ώστε όχι μόνο να αποσκοπούν στο κέρδος αλλά και να ωφελούν το περιβάλλον και τον άνθρωπο,βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής του.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του με θέμα “Το Αποτύπωμα της ANEK LINES στην Τοπική Ανάπτυξη”, ο Αντιπρόεδρος της ΑΝΕΚ LINES Σπύρος Πρωτοπαπαδάκης, υπογράμμισε: «Κύρια προτεραιότητά μας, στην ΑΝΕΚ LINES, είναι να ενώνουμε την Κρήτη μας με όλο τον κόσμο, δημιουργώντας ευκαιρίες ανάπτυξης για τον τόπο μας. Στρέφοντας το βλέμμα, στο ίδιο μας το νησί, επιδιώκουμε κάθε μέρα, να διευρύνουμε το κοινωνικό μας αποτύπωμα, υλοποιώντας ενέργειες όπως το We do local που αφορά στην φιλοξενία και την γαστρονομία και την ετικέτα Αειφορία που έχουμε θεσπίσει με προϊόντα Κρητικής αγροδιατροφής.

Η ΑΝΕΚ LINES, με καθημερινό προορισμό την αειφορική ανάπτυξη, στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που έχει στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη της Κρήτης, σε κάθε επίπεδο. Με αφοσίωση στο όραμα και τις αξίες που υπογράφουν κάθε της ενέργεια, η εταιρεία για περισσότερο από πέντε δεκαετίες, στέκεται με ευθύνη στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας, διευρύνοντας έμπρακτα τους ορίζοντες ανάπτυξης του νησιού.

 

 

Ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ LINES κος Γιώργος Κατσανεβάκηςκατά τον σύντομο χαιρετισμό του στην έναρξη της ημερίδος.

Η κα Sharon Jackson αναφερόμενη μεταξύ άλλων στην αειφορία, την κλιματική αλλαγή και τις δυνατότητες ανάκαμψης μέσα από το παράδειγμα της ESA (European Sustainability Academy), που έχει ιδρύσει και λειτουργεί στο Δράπανο Αποκορώνου.

Η Ευρωβουλευτής κα Εύα Καϊλή απαντώντας σε ερωτήματα για την δύναμη των νέων τεχνολογιών, το blockchain, την τεχνητή νοημοσύνη και την βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο κος Αντιπρόεδρος της ΑΝΕΚ κος Σπύρος Πρωτοπαπαδάκης αναλύοντας κατά την εισήγησή του “Το αποτύπωμα της ΑΝΕΚ στην Τοπική Ανάπτυξη”.

Από την ΜETAXA HOSPITALITY GROUP, ο κος ΣωτήρηςΜπαμπαγιούρης, Ειδικός Συνεργάτης Βιώσιμης Πολιτικής Ομίλου | CEO, Local Food Experts, αναπτύσσει το θέμα “Βιώσιμη Ανάπτυξη και Τουρισμός”.

Αναμνηστική φωτογραφία λίγο μετά την λήξη των εργασιών. Διακρίνονται από αριστερά ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ κος Γιώργος Κατσανεβάκης, δίπλα του η Επικοινωνιολόγος κα Μάγδα Κατόπη,  στο κέντρο η Ευρωβουλευτής κα Εύα Καϊλή, δίπλα της ο Δ/νων Σύμβουλος της Global Sustain Group κοςΜιχάλης Σπανός και δεξιά του η επιχειρηματίας κα Εβελίνα Μπάκιντα.