Μπορείς να κάνεις το 2 στα 3;Βγήκες Ευρώπη…

Με δύο νίκες στα τελευταία τρία παιχνίδια,ο ΟΦΗ κατά 99% θα είναι στην Ευρώπη.Μπορεί όμως να τις κάνει;Γράφει ο Σπύρος Αλεξάκης

Γράφουμε για την ήττα από τον ΠΑΟΚ χτες στην Τούμπα,περιμένοντας και το σημερινό παιχνίδι του Βόλου στο Αγρίνιο,με την ελπίδα φυσικά ότι η ομάδα του κυρίου Μπέου δε θα κάνει κάποιο από τα θαύματα της και η βαθμολογία θα παραμείνει όπως είναι σήμερα.Διαφορετικά με διπλό του Βόλου σήμερα αλλάζει όλη η ιστορία για την 6άδα.

Κατά τ’άλλα χθες είχαμε μια ακόμη συντριβή από τον Δικέφαλο,που φέτος στα τέσσερα παιχνίδια του με τον ΟΦΗ σκόραρε δεκατρείς φορές, ενώ δέχτηκε μόλις ένα γκολ!Καθόλου καλό το σκορ για τον Όμιλο που φέτος τα αγωνιστικά του στάνταρντς δεν είναι τέτοια ώστε να δέχεται 3,5 γκολ ανά παιχνίδι -εντός κι εκτός έδρας- από καμία ομάδα στην Ελλάδα,ακόμη κι αν η ομάδα αυτή είναι ο περυσινός νταμπλούχος ΠΑΟΚ. Τέτοιου είδους στατιστικά παραπέμπουν σε άλλες εποχές της ομάδας,που οι φίλοι της προσπαθούν να ξεχάσουν.

Πάμε τώρα παρακάτω.
Απέμειναν τρία ακόμη παιχνίδια,δύο εξ αυτών στο Γεντί Κουλέ.
Θεωρητικά λοιπόν τα πράγματα είναι απλά για την ομάδα του Γιώργου Σίμου.
Δύο ματς στο Ηράκλειο,ισάριθμες νίκες και του χρόνου ο ΟΦΗ θα βρίσκεται και πάλι στα ευρωπαϊκά σαλόνια μετά από 20 χρόνια.
Νίκη με τον ανταγωνιστή για τα play-off Ατρόμητο,νίκη και την τελευταία αγωνιστική κόντρα στη Λαμία,έξι βαθμοί και πολύ δύσκολα να τον περάσει κάποια άλλη από τις ομάδες που διεκδικούν τη θέση στην 6άδα,αφού θα πρέπει να κάνουν το 3 στα 3 για να το πετύχουν αυτό,πράγμα πολύ δύσκολο με βάση το πώς πάει το πρωτάθλημα φέτος,με τις περισσότερες ομάδες να είναι ισοδύναμες και πολύ δύσκολα κάποια,εκτός των ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού,να καταφέρει να κάνει το τρία στα τρία.

Ακόμη όμως και το 2 στα 3 που ζητάει ο ΟΦΗ,δεν είναι κάτι απλό.
Πριν λίγους μήνες βέβαια δε θα το συζητούσαμε καν αλλά το τελευταίο διάστημα η εικόνας της ομάδας δεν είναι τέτοια ώστε να καθησυχάζει ακόμη και τους πιο αισιόδοξους οπαδούς της.
Η άμυνα με τα κενά που είχε όλη την χρονιά και η επίθεση που δεν βάζει τα γκολ που έβαζε στην αρχή.
Κάπου το πράγμα έχει κολλήσει.
Θα καταφέρει λοιπόν να σκοράρει και να πάρει τα δύο αυτά παιχνίδια έστω και με …μισό-μηδέν;

Είναι ποιοτικότερος σαν  ομάδα και από τον Ατρόμητο αλλά και από τη Λαμία,αν το δούμε σαν συνολική εικόνα της χρονιάς.
Τη θεωρία όμως από την πράξη τη χωρίζει η άβυσος.

Απάντηση