Φελίπε Σόουζα: Δολοφονικό χτύπημα από πίσω

Το σοβαρό τραυματισμό του Σόουζα δεν τον είδε ο διαιτητής προχθές στο Γεντί Κουλέ,όπως δεν είδε και το κατς που έπαιζαν από το πρώτο λεπτό οι παίχτες της Λάρισας.
Επειδή το αστείο έχει παρατραβήξει και μπήκαμε στην τελική ευθεία,η διοίκηση του ΟΦΗ μήπως να έκανε κάποιες κινήσεις για να προστατεύσει την ομάδα στα τελευταία 4 παιχνίδια που έχουν απομείνει; Γράφει ο Σπύρος Αλεξάκης

Δεν είδα συνεντεύξεις,δε διάβασα σχόλια ή ρεπορτάζ από το χθεσινό ματς.
Έμεινα με την πρώτη εντύπωση του παιχνιδιού ΟΦΗ-Λάρισα,που είναι και η καθαρότερη κατ’εμέ προκειμένου να εκφέρω άποψη.
Και η άποψη μου είναι ότι δεν μπορεί η διαιτησία να συνεχίσει να παίζει την  ομάδα με αυτό τον τρόπο.

Μέσα σε δύο παιχνίδια-τελικούς για την είσοδο στα πλέι οφ και την έξοδο στην Ευρώπη,αφού ο Παναθηναϊκός είναι τιμωρημένος και δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις όποια θέση και αν πάρει στο πρωτάθλημα,ο ΟΦΗ σφαγιάστηκε με το …μπαμπάκι κόντρα στην Ξάνθη και τη Λάρισα.
Να τονίσουμε εδώ ότι λόγω του VAR πια η διαιτητικές σφαγές είναι…χειρουργικού τύπου.Δεν είναι όπως τα παλιά τα χρόνια που σφύριζε ο άλλος το πέναλτι 5 μέτρα έξω από την περιοχή.Τώρα πια χάρη στις νέες τεχνολογίες δεν έχει τη δυνατότητα να το κάνει.
Μπορεί όμως να κάνει άλλα.
Να μη δίνει κόρνερ ας πούμε ή να σφυρίζει ανάποδα τα φάουλ και τα πλάγια.
Να εφευρίσκει παραβάσεις και να σου κόβει τις επιθέσεις.
Και το κυριότερο να αφήνει το …ξυλοκόπι που είναι και το μοναδικό ρεαλιστικό σχέδιο παιχνιδιού ομάδων σαν τη Λάρισα,τη Λαμία κτλ προκειμένου να πάρουν αποτέλεσμα από το φετινό ποιοτικό στο παιχνίδι του ΟΦΗ.

Έτσι φτάσαμε προχτές να δούμε το απίστευτο: Τον διαιτητή κ.Φωτιά να είναι στα δύο μέτρα από το πολύ σκληρό,αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Φελίπε Σόουζα Φερέιρα,που είχε σαν αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του νεαρού ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ και να μην σφυρίζει ούτε φάουλ!
Όχι κόκκινη κάρτα για αντιαθλητικό και επικίνδυνο παιχνίδι (χτύπημα από πίσω στον αντίπαλο) αλλά ούτε καν παράβαση!
Προφανώς γιατί η θέση ήταν λίγο δίπλα στο ημικύκλιο της περιοχής της Λάρισας και με τον Ναμπί να έχει επιστρέψει,τα πράγματα θα ήταν δύσκολα για την ομάδα του κ.Κούγια.Αλλά αυτό φυσικά δε θα έπρεπε να απασχολεί τον διαιτητή αλλά τον προπονητή της Λάρισας.

Το κλου της χθεσινής βραδιάς λοιπόν ήταν αυτό: Το ούτε καν φάουλ στο αντιαθλητικό μαρκάρισμα,που ακούσαμε στη ζωντανή μετάδοση να περιγράφεται σαν …αυτοτραυματισμός του παίκτη του ΟΦΗ,που “παραπάτησε”,ενώ φαίνεται πεντακάθαρα το τι είχε συμβεί.

Αν η Λίγκα θέλει προϊόν με ποιότητα,που σημαίνει θεαματικό ποδόσφαιρο,καλά θα κάνει κάποια στιγμή να προστατεύσει τις ομάδες που δίνουν θέαμα από εκείνες που παίζουν ξύλο και κλωτσοσκούφι.
Μπορεί να γίνει πολύ εύκολα,αν οι διαιτητές αποφασίσουν να βγάζουν τις κάρτες που έχουν στο τσεπάκι τους από το πρώτο αντιαθλητικό μαρκάρισμα που θα συμβεί στον αγωνιστικό χώρο,ακόμη κι αν είναι στο πρώτο λεπτό του αγώνα.Αν συμβεί αυτό,θα δείτε μετά πώς θα κοπεί ο βήχας σε πολλούς,που θα αναγκαστούν να αλλάξουν τα πλάνα τους και να προσπαθήσουν να παίξουν επιτέλους ποδόσφαιρο κι όχι κατς.

Απάντηση